Honningstegt andebryst
Honningristet andebryst
- 2 andebryst, ca. 500 g
- 1 spsk vindruekerneolie
- 4 kanelstænger
- 4 stjerneanis
- 1 dl honning
- 300 rødkål
- 2 æbler
- 40 g pecannødder
- ¼ bundt bladselleri
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- Salt
- Sort peber
Tilbehør
- Grov mos af kartofler eller selleri
Her en en ret, der er dejligt julet uden at være for fed: Honningstegt andebryst.
Egentlig kan du servere honningstegt andebryst året rundt, men med krydderier som kanel og stjerneanis er det oplagt at servere som hverdagsret i december.
Honningstegt andebryst er hurtig at lave og smager super lækkert.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Honningstegt andebryst - Sådan gør du
Rids skindet på andebrysterne, og steg dem med skindsiden nedad i olie i ca. 3-4 min., til skindet er gyldent og sprødt. Vend andebrysterne, og steg dem sammen med kanelstænger og stjerneanis i ca. 1 min. Tilsæt derefter honning, og steg andebryst færdig med honning og krydderier i ovnen ved 180° i ca. 5-8 min., afhængigt af om du vil have dem rosa eller gennemstegte. (Kan din pande ikke gå i ovnen, så læg andebryst, honning og krydderier i et ovnfast fad).
Snit rødkålen meget fint. Skær æblerne i runde tynde skiver, og fjern æblehuset. Hak pecannødderne groft, og snit bladsellerien i fine stænger. Bland det hele sammen med olie og eddike, og smag til med salt og peber. Anret andebryst sammen med rødkålssalat.
Server andebrystet med grov mos af kartofler eller selleri.
Er du helt vild med andebryst? Så prøv denne lækre opskrift på marineret andebryst