Aftensmad

Julefavorit: Krydret rullepølse

Det er skønt med tykke skiver hjemmelavet rullepølse på groft rugbrød med løg og sky. Og det er faktisk ikke så svært at lave rullepølsen selv!
af Anna Hedegaard. 23.11.2016 Foto: Jakob Valling.

Hjemmelavet rullepølse er en smagsfavorit hos mange til julefrokosten. Det er faktisk ikke svært, hvis du blot har lidt tålmodighed og går i gang i god tid. Og så kræver rullepølse selvfølgelig en rullepølsepresse!

 

Sådan laver du rullepølse med krydderier

Opskriften giver cirka 30-35 tykke skiver.

Det skal du bruge til rullepølse med krydderier:

  • 1 stort svineslag
  • 2 løg
  • 2 tsk. peber
  • 2 tsk. nelliker
  • 1 tsk. koriander
  • 2 spsk. salt
  • 2 tsk. allehånde
  • 1 tsk. muskatnød
  • 1 tsk. timian
  • Kødsnor

Prøv også opskriften på: Lammefrikadeller med mynte

SALTLAGE:

  • 5 l vand
  • 100 g mørk farin
  • 20 kryddernelliker
  • 800 g salt
  • 20 g allehånde
  • 10 laurbærblade

KOGELAGE:

  • Vand
  • 1 løg delt i kvarte
  • 10 peberkorn

Få mere inspiration her: Ribbensteg med rødkålssalat

Vi guider dig trin for trin i galleriet til den perfekte rullepølse!