Aftensmad
Aftensmad
Kalv i frikassé
Vi er vilde med den gode gamle kalv i frikassé. Den smager skønt og er en rigtig god måde at udnytte køkkengemmernes rester på. Få opskriften her!
af Daniel Hansen
4.01.2016
Foto: Skovdal.dk / Nina Malling.
Frikassé er næsten det samme som en stuvning, bare endnu mere cremet. Servér den som skøn restemad i selskab med hvide kartofler, agurkesalat og rødbeder.
Få opskriften på den bedste waldorfsalat her!
Kalv i frikassé
Det skal du bruge til kalv i frikassé:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 1 kg kalvebryst eller -inderlår
- 1 løg
- 3 laurbærblade
- 5 hele sorte peberkorn
- Salt
- 4 dl fløde
- 1 terning kalvebouillon eller fond
- 300 g gulerødder
- 1 bundt
- asparges (grønne eller hvide)
- 300 g ærter
- Ca. 80 g smør
- Ca. 80 g mel
Tilbehør:
- Kartofler
- Agurkesalat
- Syltede rødbeder
Trænger du til et sundt indslag? Prøv vores sprøde favoritsalat her!
Sådan laver du kalv i frikassé:
- Skær kødet ud i 2 x 2 cm tykke tern, kom det i en gryde, og fyld vand på, til kødet er dækket.
- Skær løget i skiver, og kom dem i gryden sammen med laurbærblade, peberkorn og salt. Kog det hele i 1½ time.
- Tag kødet op, og kog væden ind til det halve. Her gælder det om at være tålmodig − lad gerne fonden småkoge i 30 minutter. Sigt herefter fonden over i en ny gryde, tilsæt fløde, og smag til med 1 bouillonterning.
- Skær derefter gulerødder i tern og asparges i stykker på nogenlunde samme størrelse. Tilsæt begge dele samt ærter.
- Rør en smørbolle af smør og mel, og jævn stuvningen med den. Servér retten med kartofler og surt ved siden af.