Aftensmad

Kalv i frikassé

Vi er vilde med den gode gamle kalv i frikassé. Den smager skønt og er en rigtig god måde at udnytte køkkengemmernes rester på. Få opskriften her!
af Daniel Hansen 4.01.2016 Foto: Skovdal.dk / Nina Malling.

Frikassé er næsten det samme som en stuvning, bare endnu mere cremet. Servér den som skøn restemad i selskab med hvide kartofler, agurkesalat og rødbeder.

Få opskriften på den bedste waldorfsalat her!

Kalv i frikassé

Det skal du bruge til kalv i frikassé:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 1 kg kalvebryst eller -inderlår
  • 1 løg
  • 3 laurbærblade
  • 5 hele sorte peberkorn
  • Salt
  • 4 dl fløde
  • 1 terning kalvebouillon eller fond
  • 300 g gulerødder
  • 1 bundt
  • asparges (grønne eller hvide)
  • 300 g ærter
  • Ca. 80 g smør
  • Ca. 80 g mel

Tilbehør:

  • Kartofler
  • Agurkesalat
  • Syltede rødbeder

Trænger du til et sundt indslag? Prøv vores sprøde favoritsalat her!

Sådan laver du kalv i frikassé:

  1. Skær kødet ud i 2 x 2 cm tykke tern, kom det i en gryde, og fyld vand på, til kødet er dækket.
  2. Skær løget i skiver, og kom dem i gryden sammen med laurbærblade, peberkorn og salt. Kog det hele i 1½ time.
  3. Tag kødet op, og kog væden ind til det halve. Her gælder det om at være tålmodig − lad gerne fonden småkoge i 30 minutter. Sigt herefter fonden over i en ny gryde, tilsæt fløde, og smag til med 1 bouillonterning.
  4. Skær derefter gulerødder i tern og asparges i stykker på nogenlunde samme størrelse. Tilsæt begge dele samt ærter.
  5. Rør en smørbolle af smør og mel, og jævn stuvningen med den. Servér retten med kartofler og surt ved siden af.