Se også
Aftensmad
Klassisk gullasch med sellerimos
Lav en klassisk gullasch med mos til. Her får du en nem opskrift!
af Susie Helsing Nielsen.
16.12.2008
Foto: Jes Buusmann.
Du kan sagtens putte forskellige rodfrugter i kartoffelmosen til din gullasch. Det gør den både mere vitaminrig og mere interessant, fordi der er mange variationsmuligheder. Her er brugt selleri.
Ingredienser
- 500-600 g skært oksekød, fx inderlår eller klump
- Smør til bruning
- 2 store gulerødder
- 2 pastinakker
- 2 løg
- Ca. 1 l oksebouillon
- 1 lille dåse tomatpuré
- 3 tsk. paprika
- 1 laurbærblad
- 1-2 spsk. majsstivelse
- Ca. 1-2 spsk. koldt vand
- Salt og peber
Sellerimos
- 1 knoldselleri
- 2 bagekartofler
- 1 dl mælk eller efter behag
- 3 spsk. god olivenolie
- Salt og peber
Sådan laver du gullasch
- Skær kødet i mundrette tern, og brun det i smørret i en gryde.
- Skær grøntsagerne ud i grove stykker.
- Tag kødet op, og sauter grønsagerne. Tilsæt eventuelt lidt ekstra fedtstof.
- Kom kødet i gryden igen, og tilsæt oksebouillon, til det dækker kød og grøntsager.
- Tilsæt tomatpuré, paprika og laurbærblad. Lad din gullasch simre i cirka 1 time, til kødet er mørt. Smag din gullasch til med salt, peber og ekstra paprika efter behov.
- Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og kom den i din gullasch under omrøring. Kog din gullasch igennem.
Sellerimos
- Skær knoldselleri og kartofler i tern. Kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kog kartofler og selleri, til de er godt møre. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af.
- Mos kartofler og selleri groft med en kartoffelmoser eller piskeris.
- Tilsæt mælk og olie, til mosen har en passende konsistens. Smag mosen til med salt og peber.