Krydret lammekølle med couscoussalat og myntedressing
Lammekølle
- 1 lammekølle, ca. 1,5 kg
- 2 fed hvidløg
- 3 rødløg
- 4 dl klar bouillon (eller grønsagsbouillon)
- 100 g tørrede dadler uden sten
- 100 g tørrede abrikoser
- 100 g mandler
Krydderblanding
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. ras el hanout (f.eks. fra Santa Maria)
- 2 spsk. olie til stegning
Couscoussalat
- 200 g couscous
- ½ fennikel
- 2 pærer
- ½ agurk
- ½ granatæble
Myntedressing
- ½ bundt mynte
- 2 spsk. honning
- ¼ dl æblecidereddike
- Salt og friskkværnet peber
- ½ dl rapsolie
Lam er en klassisk spise til påske, og denne smagfulde lammekølle er perfekt gæstemad med lækkert tilbehør.
En lammekølle er ikke hurtigmad, men den passer sig selv i ovnen. Servér den som hovedret eller en del af et større påskebord.
Sådan gør du:
Krydderblanding og lammekølle
-
Brug en stor gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Rist paprika og ras el hanout i den tørre gryde, til det dufter. Tilsæt olie, og brun lammekøllen på alle sider i krydderblandingen.
-
Tænd ovnen på 180°.
-
Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Pil rødløg, og skær dem i tynde både.
-
Kom hvidløg, rødløg, bouillon, dadler, abrikoser og mandler i gryden til lammekøllen.
-
Sæt gryden i ovnen, og steg lammekøllen i 50 minutter.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Couscoussalat
-
Tilbered couscous efter anvisningen på pakken, og afkøl.
-
Rens fenniklen, skyl pærerne, og skær begge dele i små tern.
-
Skyl agurken; flæk den på langs, skrab kernerne ud med en teske, og skær den i små tern.
-
Pil kernerne ud af granatæblet, og bland dem med fennikel, pærer, agurk og afkølet couscous.
Myntedressing
-
Hak mynte fint.
-
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland den i couscoussalaten.
-
Servér som tilbehør til lammekøllen.