Krydret lammekølle med couscoussalat og myntedressing

Det skal du bruge: 
Lammekølle
1 lammekølle, ca. 1,5 kg
2 fed hvidløg
3 rødløg
4 dl klar bouillon (eller grønsagsbouillon)
100 g tørrede dadler uden sten
100 g tørrede abrikoser
100 g mandler
Krydderblanding
1 spsk. paprika
1 spsk. ras el hanout (f.eks. fra Santa Maria)
2 spsk. olie til stegning
Couscoussalat
200 g couscous
½ fennikel
2 pærer
½ agurk
½ granatæble
Myntedressing
½ bundt mynte
2 spsk. honning
¼ dl æblecidereddike
Salt og friskkværnet peber
½ dl rapsolie

Lam er en klassisk spise til påske, og denne smagfulde lammekølle er perfekt gæstemad med lækkert tilbehør. 

En lammekølle er ikke hurtigmad, men den passer sig selv i ovnen. Servér den som hovedret eller en del af et større påskebord.

Sådan gør du:

Krydderblanding og lammekølle

  • Brug en stor gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Rist paprika og ras el hanout i den tørre gryde, til det dufter. Tilsæt olie, og brun lammekøllen på alle sider i krydderblandingen.

  • Tænd ovnen på 180°.

  • Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Pil rødløg, og skær dem i tynde både.

  • Kom hvidløg, rødløg, bouillon, dadler, abrikoser og mandler i gryden til lammekøllen.

  • Sæt gryden i ovnen, og steg lammekøllen i 50 minutter.

Couscoussalat

  • Tilbered couscous efter anvisningen på pakken, og afkøl.

  • Rens fenniklen, skyl pærerne, og skær begge dele i små tern.

  • Skyl agurken; flæk den på langs, skrab kernerne ud med en teske, og skær den i små tern.

  • Pil kernerne ud af granatæblet, og bland dem med fennikel, pærer, agurk og afkølet couscous.

Myntedressing

  • Hak mynte fint.

  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland den i couscoussalaten.

  • Servér som tilbehør til lammekøllen.