Aftensmad
Kød og fjerkræ
Kylling med cashewsauce
Denne kraftige ret er fra Nordindien og fyldt med smagsnuancer. Det vigtigste i det indiske køkken er kontrasterne, som man også finde i denne ret.
af Monica C. Madsen/Foto: Iben Bølling Kaufmann
8.01.2019
Antal: 4 personer
Krydderier, som skal stødes
- 2 tsk. koriander
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. gurkemeje
Cashewpasta
- 200 g usaltede cashewnødder
- 2 store, friske røde chilier
- 2 tsk. garam masala
- 2 tsk. spidskommenfrø
- 3 tsk. finthakket frisk ingefær
- 8 fed hvidløg
- 2 tsk. salt
- 1 dl vand
- 2 spsk. olivenolie
Kylling
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 1 kylling (ca. 1250 g)
- 200 g skalotteløg i halve både
- 2½ spsk. olivenolie
- 2 stk. stjerneanis
- Frø af to sorte kardemommekapsler
- 3 laurbærblade
- 7 dl vand
Sådan laver du kylling med cashewpasta
- Start med i en morter at støde koriander, spidskommen, chili og gurkemeje. Stil krydderierne til side.
- Blend cashewnødder, chili, garam masala, spidskommenfrø, ingefær, hvidløg og salt med vand og olie.
- Kylling: Skær kyllingen i otte stykker og fjern skindet.
- Læg kyllingestykkerne i en skål og dæk dem med cashewpastaen.
- Lad dem trække i køleskabet i mindst en time, gerne længere.
- Steg løgene i olie i en slip letgryde i små 10 min. ved middelvarme.
- Tilsæt de stødte krydderier og rør i 2 min. ved middelvarme.
- Tilsæt anis, kardemommefrø og laurbærblade og rør i 1 min.
- Tilsæt kyllingstykkerne.
- Rør cirka 10 min. til kødet er brunet.
- Hæld vand ved og lad retten simre under låg ved svag varme i 45 min.
TIP! Prøv også at bruge usaltede pistacie nødder i stedet for cashewnødder i saucen.