Kød og fjerkræ

Kyllingespyd med rustik tapenade

1000 g kyllingelårfilet1 citron8 friske laurbærblade (kan udelades)olie til penslinggroft saltfriskkværnet sort peberRustik tapenade:125 g store
af Liselotte Forslin / <BR/>Foto: Ulrika Ekblom 4.06.2009

1000 g kyllingelårfilet
1 citron
8 friske laurbærblade (kan udelades)
olie til pensling
groft salt
friskkværnet sort peber


Rustik tapenade:

125 g store grønne
oliven med sten
2-3 grofthakkede hvidløgsfed
100 g kapers
3 grofthakkede sardeller
saften af ½ citron
½ dl olivenolie
2 spsk grofthakket frisk oregano
salt og friskkværnet sort peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

16 træspyd, der har været lagt i blød

Begynd med tapenaden: Udsten olivenerne ved at presse siden af et Knivblad mod dem, så de revner. Tag stenene ud og hak kødet groft. Bland med resten af ingredienserne og smag til med salt og peber. Server ved stuetemperatur.

Spyd: Del kyllingelårfileterne. Skær citronen i skiver og skær dem i halvmåner. Sæt kylling, citronskiver og gerne laurbærblade på dobbelte syd. Pensl let med olie, salt og peber. Grill spyddene 5-6 min. på hver side. Læg dem i kanten af grillen, så de ikke bliver brændt på overfladen. Skær et snit her og der i kyllingen og kontroller, at den er klar.
Læg spyddene på et fad og hæld tapenade over.
Et godt brød er velegnet til at søbe tapenaden op med.