Aftensmad

Lakselasagne med ricotta og spinat

Gå nye veje, og skift kødsaucen i lasagnen ud med laks og cremet ricotta. Vi giver dig en opskrift på den lækreste lakselasagne med spinat, som med garanti vil vække begejstring om middagsbordet.
af Emma Martiny 28.08.2017 Foto: Nina Malling
  Lasagne er en madklassiker og er en af vores favoritretter fra det italienske køkken. Retten findes i mange varianter, og denne cremede lasagne med laks er et godt alternativ til en tradtionel lasagne. Servér med en frisk salat. Velbekomme!   Prøv også: Lækre wraps med laks   Det skal du bruge til din lakselasagne: 4 personer 
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • lidt olivenolie til stegning
  • 1 squash
  • 250 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • 1 dl piskeflødeskal  
  • ½ usprøjtet citron 
  • muskatnødsalt og friskkværnet peber
  • 1 pakke lasagneplader
  • 600 g fersk laks
  • 2 friske mozzarellakugler (ca. 250 g i alt)
  Til servering:
  • 1 bakke blandet salat
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Se også: Grøntsagslasagne med ricotta

Sådan gør du:

Lasagne:
  1. Tænd ovnen på 175°. 
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde.
  3. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter. Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen. 
  4. Tilsæt ricotta og fløde. Pres saft fra citronen og riv citronskal fint, og kom det i gryden. Rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  5. Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce. 
  6. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
  Servering: 
  1. Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber.
  2. Servér sammen med lakselasagnen.

Grøn inspiration: Skab forårsstemning med løgplanter