Skift kødsaucen ud med laks i denne lækre lasagne med cremet ricotta og spinat. Vi giver dig en opskrift, som du ikke kan gå galt i byen med!
af Emma Martiny.
28.08.2017
Foto: Nina Malling.
Lasagne er en madklassiker og er en af vores favoritretter fra det italienske køkken. Retten findes i mange varianter, og her får du en med laks og spinat. Servér den med frisk salat. Velbekomme!
4 personer
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
Lidt olivenolie til stegning
1 squash
250 g frisk spinat
250 g ricotta
1 dl piskefløde
½ usprøjtet citronskal
Muskatnød
Salt og friskkværnet peber
1 pakke lasagneplader
600 g fersk laks
2 friske mozzarellakugler (ca. 250 g i alt)
Til servering
1 bakke blandet salat
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du lakselasagne
Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde.
Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter. Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen.
Tilsæt ricotta og fløde. Pres saft fra citronen og riv citronskal fint, og kom det i gryden. Rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce.
Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
Servering
Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber.