Lasagne er en madklassiker og er en af vores favoritretter fra det italienske køkken. Retten findes i mange varianter, og denne cremede lasagne med laks er et godt alternativ til en tradtionel lasagne. Servér med en frisk salat. Velbekomme!
Prøv også: Lækre wraps med laks
Det skal du bruge til din lakselasagne:
4 personer
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- lidt olivenolie til stegning
- 1 squash
- 250 g frisk spinat
- 250 g ricotta
- 1 dl piskeflødeskal
- ½ usprøjtet citron
- muskatnødsalt og friskkværnet peber
- 1 pakke lasagneplader
- 600 g fersk laks
- 2 friske mozzarellakugler (ca. 250 g i alt)
Til servering:
- 1 bakke blandet salat
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Se også: Grøntsagslasagne med ricotta
Sådan gør du:
Lasagne:
- Tænd ovnen på 175°.
- Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde.
- Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter. Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen.
- Tilsæt ricotta og fløde. Pres saft fra citronen og riv citronskal fint, og kom det i gryden. Rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.
- Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce.
- Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
Servering:
- Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber.
- Servér sammen med lakselasagnen.
Grøn inspiration: Skab forårsstemning med løgplanter