Aftensmad

Linseragout med svampe og nødder

Invitér sæsonens bedste råvarer ind i køkkenet, og forkæl dine gæster med en smagfuld, grøn ret.
af Ditte Ingemann. 6.02.2023 Foto: Lene Samsø.
Linseragout
4 personer

Ingredienser

  • 50 g spinat fra frost
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 200 g brune champignoner
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 50 g sorte oliven uden sten
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl tørrede, grønne linser
  • 3 dl grøntsagsfond
  • 2 laurbærblade
  • Salt og peber
  • 400 g pasta, f.eks. spaghetti, skruer eller rigatoni

Til servering

  • Lidt frisk basilikum
  • Revet parmesan
  • Peber
  • Olivenolie

Sådan laver du linseragout med svampe og nødder

  1. Tø spinaten op.
  2. Skræl gulerødderne, og rens bladselleri og champignoner grundigt. Skær champignoner, bladselleri og gulerødder i grove stykker.
  3. Pil hvidløg og rødløg, og skær rødløget i kvarte.
  4. Blend grøntsagerne i en foodprocessor sammen med den optøede spinat, oliven og hasselnødder, til konsistensen er grov.
  5. Steg grøntsagsblandingen i olie i en varm, dyb pande ved middel varme i ca. 10 minutter, til grøntsagerne er let møre. Tilsæt balsamicoeddike, hakkede tomater, grønne linser, grøntsagsfond og laurbærblade, og lad det simre i ca. 40 minutter under låg. Husk at røre i det indimellem, og tilsæt mere vand, hvis retten virker for tør. Smag til med salt og peber.
  6. Kog pasta i en gryde med letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
  7. Vend pastaen med linseragouten. Fordel pasta og linseragout i dybe tallerkener.
  8. Skyl og pluk basilikum. Top retten med basilikum, parmesan og peber, og dryp med olivenolie. Servér straks.