Se også
Aftensmad
Linseragout med svampe og nødder
Invitér sæsonens bedste råvarer ind i køkkenet, og forkæl dine gæster med en smagfuld, grøn ret.
af Ditte Ingemann.
6.02.2023
Foto: Lene Samsø.
4 personer
Ingredienser
- 50 g spinat fra frost
- 2 gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 200 g brune champignoner
- 3 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 50 g sorte oliven uden sten
- 50 g hasselnøddekerner
- 3 spsk. olivenolie til stegning
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 dåse hakkede tomater
- 2½ dl tørrede, grønne linser
- 3 dl grøntsagsfond
- 2 laurbærblade
- Salt og peber
- 400 g pasta, f.eks. spaghetti, skruer eller rigatoni
Til servering
- Lidt frisk basilikum
- Revet parmesan
- Peber
- Olivenolie
Sådan laver du linseragout med svampe og nødder
- Tø spinaten op.
- Skræl gulerødderne, og rens bladselleri og champignoner grundigt. Skær champignoner, bladselleri og gulerødder i grove stykker.
- Pil hvidløg og rødløg, og skær rødløget i kvarte.
- Blend grøntsagerne i en foodprocessor sammen med den optøede spinat, oliven og hasselnødder, til konsistensen er grov.
- Steg grøntsagsblandingen i olie i en varm, dyb pande ved middel varme i ca. 10 minutter, til grøntsagerne er let møre. Tilsæt balsamicoeddike, hakkede tomater, grønne linser, grøntsagsfond og laurbærblade, og lad det simre i ca. 40 minutter under låg. Husk at røre i det indimellem, og tilsæt mere vand, hvis retten virker for tør. Smag til med salt og peber.
- Kog pasta i en gryde med letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
- Vend pastaen med linseragouten. Fordel pasta og linseragout i dybe tallerkener.
- Skyl og pluk basilikum. Top retten med basilikum, parmesan og peber, og dryp med olivenolie. Servér straks.