Musaka med græsk salat

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Musaka
500 g hakket lammekød
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
½ spsk. tørret timian
½ spsk. tørret rosmarin
2 spsk. tomatpuré
2 dl rødvin
Salt og peber
Aubergineskiver
2 auberginer
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
Bechamelsauce
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
6 dl sødmælk
100 g parmesan
1 knsp. friskrevet muskatnød
Salt og peber
2 æg
Salat
50 g rucola
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
1 glas kalamataoliven
100 g feta
Groft brød

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200°. Tag lammekødet ud fra køl.

  • Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem klare i olie i en gryde.

  • Tilsæt lammekød og krydderier, og brun kødet.

  • Tilsæt tomatpuré, rødvin, salt og peber, og lad kødsaucen simre under låg.

Aubergineskiver:

  • Skær auberginer i 1 cm tykke skiver på langs, og fordel dem på bageplader beklædt med bagepapir.

  • Pensl med olie, krydr med salt, og bag dem let gyldne og møre i ovnen i 10 minutter.

Bechamelsauce:

  • Smelt smør i en gryde, og pisk mel i. Rør mælk i lidt ad gangen, til saucen er jævn og cremet.

  • Tilsæt friskrevet parmesan, muskatnød, salt og peber, og rør, til osten smelter.

  • Tag gryden af varmen, og lad saucen køle lidt af, inden æggene piskes i.

  • Saml musakaen i et ovnfad: Først 1 lag kødsauce, dernæst 1 lag aubergineskiver og bechamelsauce. Gentag, til saucen er brugt op. Bag fadet i ovnen i 45 minutter.

Græsk salat:

  • Skyl rucola, og dryp olie og balsamico over.

  • Kværn salt og peber over, og top med oliven og smuldret feta.

  • Servér til musakaen sammen med groft brød.