aftensmad
Aftensmad

Nem aftensmad - 20 lækre madopskrifter

af Christina Riis og Freja Bang Lyngbo. 3.02.2023
Her får du 20 lækre opskrifter, til når du bare har brug for idéer til nem eller hurtig aftensmad.

Nogle gange skal det bare være bekvemt og nemt at lave aftensmad. Du kommer sent hjem fra arbejde, er træt og orker ikke at stå i køkkenet i timevis. I stedet for at ty til fastfood, får du her lidt inspiration til nemme retter, du kan lave til aftensmad. Så undgår du de usunde (og dyre!) køberetter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

20 opskrifter på nem aftensmad

Det er ikke alle retterne, der er hurtige at lave, men i så fald vil maden stå og passe sig selv i ovnen eller på komfuret, mens du kan bruge din tid på andre ting.

20 idéer til nem aftensmad

Når der skal være nem aftensmad

Nogle gange skal det bare være bekvemt og nemt at lave aftensmad. Vi kommer sent hjem fra arbejde, er trætte og vil bare have aftensmad, der er færdig så hurtigt som muligt.

Nu kunne man jo blive fristet til bare at hente noget fastfood til aftensmad, men hvor meget tid sparer du egentlig ved det? Du behøver ikke stå i køkkenet i flere timer for at lave nem aftensmad, og med disse 20 lækre opskrifter på nem aftensmad bliver det til en leg!

Hvad skal vi have til aftensmad?

... Er et spørgsmål, de fleste stiller sig selv eller sin partner ret så ofte! For selvom vi ved, at der skal mad på bordet hver aften, kan det nogle gange knibe med idéerne og overskuddet, og så står vi dér med hovedet i køledisken kl. fem minutter i sukkerkold. Derfor har vi samlet 20 af vores favoritopskrifter på nem aftensmad, så du kan hive dem frem, når hovedet er tom for idéer i supermarkedet, eller du er ved at lægge madplan for den kommende uge.

Nemt behøver ikke at være kedeligt

Når hverdagen brager afsted, er det rart ikke at skulle bruge flere timer i køkkenet. Men selvom aftensmaden skal være nem, behøver den ikke at være kedelig. Hvem holder ikke af en simpel pastaret, en sprød tærte eller en lækker gryderet, der bare står og passer sig selv, mens du kan ordne vasketøjet og tage opvaskemaskinen?

Det behøver ikke at være usundt

At aftensmaden er hurtig at lave eller nem at tilberede, er ikke ensbetydende med, at det er usund aftensmad. En køberet er i sig selv "nem" aftensmad, men den slags kost undgår du med vores opskrifter. Den nemme aftensmad du selv laver vil have et mere optimalt næringsindhold og ikke indeholde masser af E-numre.

Ikke nødvendigvis hurtig at lave

Nem aftensmad betyder ikke nødvendigvis, at det er aftensmad, der er hurtig at lave. Det kan også være mad, der står og passer sig selv i ovnen eller på komfuret, mens du kan få andre ting fra hånden. Det kan således godt tage noget tid. før der er mad på bordet, men det går ikke udover din fritid.

3 simple tips til nem aftensmad

1. Læg en madplan, og handl stort ind

Nogle gange er det mest besværlige ved madlavning planlægningen: At beslutte hvad der skal på bordet, at stå i kø i ulvtimen og at fragte alle varerne hjem. Hvis du lægger en madplan for en uge ad gangen, behøver du kun at handle ind én gang, og så har du besluttet, hvad I skal have til aftensmad. Der findes efterhånden mange tjenester, der leverer maden til døren.

2. Fyld basislageret

Når du har skabe og skuffer fyldt med flåede tomater, kikærter og pasta, er det nemt at bikse en simpel, men lækker aftensmad sammen. Sørg derfor for altid at have basisingredienser på lager, så du slipper for at skulle lægge vejen forbi supermarkedet, inden du kan kaste dig over kødgryderne.

3. Indfør koldt bord-dage

Rugbrødsmadder rimer ikke ligefrem på hverdagsluksus, men det kan det komme til! I stedet for hamburgerryg tør som en fodsål kan du - når du handler ind - fylde køle- og køkkenskab med fiskefilet, din yndlings spegepølse og en god, grov remoulade. Du kan også bruge en stund søndag aften på at koge kartofler til kartoffelmadder, sylte rødløg eller røre en lækker tunsalat sammen. På et godt stykke (ristet) rugbrød føles aftensmaden mindst lige så luksuriøs som et "rigtigt", varmt måltid.