Opskrift på de lækreste brunede kartofler

Det skal du bruge: 
Brunede kartofler
1½ kg små kartofler
6 spsk. sukker
20 g smør


Brunede kartofler er en fast del af julemiddagen, om end den består af and, flæskesteg eller gås. Når de brunede kartofler har taget farve, er julemiddagen klar til at blive serveret, og så kan juleaften for alvor begynde. Kartoflerne skal være med til at give julemåltidet sødme, så det er vigtigt at de er tilberedt korrekt.

Vegetarisk jul: Indbagt nøddepostej

Sådan laver du de bedste brunede kartofler

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand. Prik i dem for at se, om de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem afkøle. Pil kartoflerne.
  2. Hæld sukkeret på en kold pande, og smelt det ved middel varme, til det et lysebrunt. Tilsæt smørret. Hæld kartoflerne på panden, og vend dem rundt, til de er brune over det hele.

Smag også: Æbleskiver med kærnemælk

Tips til brunede kartofler

• Brug god tid på kartoflerne - sæt gerne 45 minutter af.
• Sukkeret må ikke blive for mørkt, da det giver en brændt og lidt ubehagelig smag.
• Lad være med at vende kartoflerne for ofte, da det kan give dem en lidt grynet og "lodden" overflade.

Gem denne opskrift:Julens bedste risalamande