Aftensmad
Aftensmad
Perlebygotto med svampe og valnødder
Servér en skøn og lunende efterårsret med sæsonens gode svampe og nødder. Her får du opskriften på den skønneste perlebygotto!
af
15.10.2018
Sofie Wulff.
Perlebygotto med svampe og valnødder
- 1-2 løg
- 400 g svampe
- 50 g smør
- 300 g perlebyg
- 1 dl sherry
- 8 dl kyllingefond
- 150 g parmesan
- Salt og peber
Desuden
- 1 stængel bladselleri
- 1 håndfuld valnøddekerner
- Tyttebærsyltetøj
De fleste kender risotto, men har du prøvet at lave "bygotto"? Forskellen er blot, at retten laves med perlebyg i stedet for risottoris - og det giver et skønt bid! Vi er vilde med denne cremede version med masser af efterårets gode råvarer. Her får du opskriften på perle-bygotto med svampe og valnødder.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Flere efterårslækkerier: Prøv den bedste opskrift på svensk pølseret
Se også:Risotto med rødbeder og pinjekerner
Sådan laver du perlebygotto med svampe og valnødder
- Hak løgene fint. Børst svampene rene, skær dem i mundrette stykker, og steg dem i smør sammen med løgene i en gryde eller stor sauterepande.
- Tilsæt perlebyg, og lad det stege i 5 minutter. Hæld sherry ved. Tilsæt halvdelen af fonden, og lad det simre i ca. 30 minutter.
- Tilsæt løbende fond. Riv parmesanen i, og smag til med salt og peber.
Desuden: Skær bladselleri i små stykker. Servér sammen med valnøddekerner og tyttebærsyltetøj.
Prøv også: Ossobuco med kartoffel-sellerimos