Perlebygotto med svampe og valnødder

Det skal du bruge: 
Perlebygotto med svampe og valnødder
1-2 løg
400 g svampe
50 g smør
300 g perlebyg
1 dl sherry
8 dl kyllingefond
150 g parmesan
Salt og peber
Desuden
1 stængel bladselleri
1 håndfuld valnøddekerner
Tyttebærsyltetøj

De fleste kender risotto, men har du prøvet at lave "bygotto"? Forskellen er blot, at retten laves med perlebyg i stedet for risottoris - og det giver et skønt bid! Vi er vilde med denne cremede version med masser af efterårets gode råvarer. Her får du opskriften på perle-bygotto med svampe og valnødder.

Flere efterårslækkerier: Prøv den bedste opskrift på svensk pølseret
 

Se også:Risotto med rødbeder og pinjekerner
 

Sådan laver du perlebygotto med svampe og valnødder

  1. Hak løgene fint. Børst svampene rene, skær dem i mundrette stykker, og steg dem i smør sammen med løgene i en gryde eller stor sauterepande.
  2. Tilsæt perlebyg, og lad det stege i 5 minutter. Hæld sherry ved. Tilsæt halvdelen af fonden, og lad det simre i ca. 30 minutter.
  3. Tilsæt løbende fond. Riv parmesanen i, og smag til med salt og peber.

Desuden: Skær bladselleri i små stykker. Servér sammen med valnøddekerner og tyttebærsyltetøj.

Prøv også: Ossobuco med kartoffel-sellerimos