Aftensmad
Aftensmad
Ossobuco med kartoffel-selleri-mos
Ossobuco varmer så dejligt her i kulden! Retten kræver en del simretid, men til gengæld er den nem at lave og passer sig selv i ovnen eller på komfuret.
af Mari Harjula og Mikaela Antin
3.01.2018
Foto: Fabian Björk.
4 personer
Ossobuco
- 800 g kalveskank i skiver
- Salt og peber
- ½ dl hvedemel
- 2 rødløg
- 2-3 gulerødder
- 2-3 fed hvidløg
- 1 stilk bladselleri
- 3-4 spsk. olivenolie
- 4 spsk. smør
- ½ bundt timian
- 1 usprøjtet citron
- 1 laurbærblad
- 2 dl tør hvidvin
- 2 dl vand
- 2 spsk. kalve- eller kyllingefond
- 2-3 modne tomater
- 2 spsk. tomatpuré
Kartoffel-selleri-mos
- ½ selleri, ca. 300 g
- 600 g bagekartofler
- 2 dl kogende mælk
- 25 g smør
- Salt
Gremolata
- 2-4 fed hvidløg
- 1 usprøjtet citron
- 3 spsk. frisk persille
Der er intet så skønt i disse kolde tider som varme, velsmagende simreretter. Ossobuco er klart en af vores favoritter, og til denne udgave er der også både kartoffel-selleri-mos og gremolata. Mums!
Prøv også: På jagt efter flere simreretter end ossobuco? Prøv braiseret kalv i urtesauce
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se også: Sund kylling i karry
Sådan laver du Ossobuco
- Krydr kødet med salt og peber, og vend det herefter i hvedemel.
- Rens, skræl og hak rødløg, gulerødder, hvidløgsfed og selleri.
- Varm olivenolie og smør i en stor gryde, og brun kødet på begge sider.
- Tag kødet af gryden, og tilsæt grøntsagerne. Steg dem under konstant omrøring.
- Hak timian, og riv citronskallen. Tilsæt timian, citronskal og laurbærbladet.
- Hæld hvidvin, vand og fond på.
- Læg tomaterne i en gryde med kogende vand, og pil herefter skrællen af dem. Halvér tomaterne, fjern kernerne og hak dem. Kom tomater og tomatpuré i grøntsagsblandingen, og rør godt rundt.
- Læg kødet tilbage i gryden, og lad det simre ved svag varme på komfuret eller i ovnen ved 175° i 1-1½ time.
Kartoffel-selleri-mos:
- Skræl selleri og kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i letsaltet vand.
- Hæld vandet fra, og mos dem.
- Bring mælken i kog, og rør den i mosen sammen med smør. Smag til med salt.
Gremolata:
- Skræl og hak hvidløgsfeddene fint.
- Riv citronskallen, og hak persillen fint.
- Rør ingredienserne sammen, og servér til retten.
Læs også: Driv smukke løgvækster frem