Porchetta - italiensk rullesteg

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Porchetta
1 svineslag, ca. 2 kg
2 spsk. groft salt
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
2 kviste rosmarin
2 kviste salvie
25 g smør

Sådan laver du porchetta:

  • Rids sværen i 2 cm's bredde på skrå og derefter modsat, så du får et rudemønster.

  • Gnid salt ned mellem sværene, og krydr kødsiden med salt.

  • Hak løg og hvidløg fint, og riv skallen af citronen.

  • Blanchér rosmarin, salvieblade, finthakket løg og hvidløg i lidt smør, og tilsæt revet citronskal.

  • Fordel blandingen på kødsiden, og rul stegen sammen.

  • Snør med kødsnor, og læg stegen på en rist i en bradepande.

  • Sæt stegen i en kold ovn, og steg i 3 timer ved 150°. TIP

  • Når du ridser sværen, er det vigtigt ikke at skære ned i kødet, da sværen så kan have svært ved at blive sprød.