Aftensmad

Krydret paella med kylling og rejer

Her får du opskriften på en klassisk spansk paella med kylling og rejer – den er nem, lækker og mættende, og den kan serveres sommer og vinter!
Foto og tekst: Inge Skovdal. 28.02.2020
Klassisk, krydret paella med kylling og rejer

Inviter dine gæster på en klassisk spansk menu, der både kan serveres i sommervarmen eller på de kolde aftener, hvis du trænger til at drømme dig væk til varmere himmelstrøg. Her får du opskriften på en klassisk paella med kylling og rejer – den er super nem, lækker og mættende!

Ingredienser

  • 1 kylling, ca. 1.400 g
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g risottoris
  • 1 rød peberfrugt
  • 500 g tomater
  • Ca. 1 l hønsefond
  • ½ tsk. safran
  • 500 g tigerrejer med halevifte
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan laver du paella

  1. Partér kyllingen: Del bryststykkerne i 3, del lårene i over- og underlår, og skær vingerne af.
  2. Svits kyllingestykkerne i olivenolie, indtil de er gyldne, og tag dem af varmen.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint, og svits dem i olie. Tilsæt ris, og steg videre ved lav varme i nogle få minutter.
  4. Skær peberfrugt og tomat i tern, og tilsæt dem sammen med fond og safran. Lad det simre sammen med kyllingen i ca. 20 minutter – rør indimellem. Tjek, om risene skal have mere væde.
  5. Læg folie over, og lad paellaen simre 10 minutter mere. Tilsæt tigerrejerne, og lad det hele simre i 5-10 minutter, indtil rejerne er færdige.
  6. Hak persillen, drys den over, og servér med patequetas og aioli til.