Kød og fjerkræ

Roastbeef med syltede kantareller

Ejerne fra Restaurant Famo 51, Morten Kaltoft og Fabbio Mazzon, serverer italienske specialiteter.
af Henrik Kerrn-Jespersen / Foto: Jacob Termansen 12.08.2008

(4 personer)
12 skiver god roastbeef
¼ dl balsamico
tynde skiver af frisk parmesan
Syltede kantareller:
1 dl rødvinseddike
3 fed hvidløg
frisk rosmarin
100-200 g friske kantareller (renset for jord)
1 dl olivenolie
lidt bredbladet persille
salt og peber

Se også: Nu er der kantareller!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kantareller: Hæld en liter vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 1 dl rødvinseddike, salt, hvidløg og lidt frisk rosmarin. Smag på lagen - den skal være salt/syrlig med smag af rosmarin. Kog kantarellerne i lagen i ca. 25 sek. Hæld vandet fra og gem det. Hæld kantarellerne i en skål og vend dem med olivenolie og bredbladet persille. Smag til med salt, peber, lidt friskhakket hvidløg og lidt rødvinseddike.
Servering: Fordel roastbeef-skiverne på en stor tallerken eller et fad og drys med lidt salt og balsamico. Fordel svampene ovenpå og drys til sidst flagerne af parmesan oven på retten. Hæld forsigtigt lidt af lagen fra svampene over det hele før servering.