Tærter er geniale! De kan varieres i uendeligheder og serveres til både forret, hovedret og dessert afhængig af størrelse og fyld. Her får du versionen med spinat, gedeost og pinjekerner. Sommerligt, nemt og lækkert!
Prøv også: Tærte med hindbær og solbær
Sådan laver du sommertærte med spinat og gedeost:
Grov tærtedej:
- 100 g koldt smør
- 120 g hvedemel
- 50-60 g grahamsmel
- 100 g græsk yoghurt 10 %
- Smør og bønner eller linser til formen
Fyld:
- 200 g frisk babyspinat
- 2 æg
- 1½ dl piskefløde
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. finthakket persille, almindelig eller bredbladet
- Havsalt og friskkværnet peber
- 110 gedeost
- 50 g pinjekerner
Se også: 11 friske sommersalater
Det skal du bruge:
Tærtedej:
- Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det i de 2 slags mel.
- Saml dejen med yoghurten, og pak den i husholdningsfilm. Lad den hvile i køleskabet 1 time eller natten over.
- Smør en tærteform, der er ca. 24 cm i diameter med lidt smør.
- Rul dejen ud, og læg den i formen. Prik bundene med en gaffel. Smør lidtsmør på et stort stykke sølvpapir, og dæk tærtebunden med det.
- Hæld bønner eller linser over, og bag bunden i ovnen i 10 minutter ved 200°, til kanterne er let gyldne. Kassér sølvpapir og bønner.
Læs også: Frodig have med plads til vildskab
Fyld:
- Nip stilkene af spinatbladene, og skyl dem flere gange i koldt vand, til alt jord er væk.
- Blanchér spinaten i spilkogende saltet vand i 1 minut. Lad spinaten tørre og afkøle.
- Pisk æg og piskefløde godt sammen. Knus hvidløgsfeddene, og tilsæt dem sammen med finthakket persille og den blancherede spinat. Hæld fyldet over den friskbagte bund.
- Skær gedeosten i skiver, læg den på, og drys med pinjekerner.
- Bag tærten færdig i 15-18 minutter ved 200°, til fyldet er fast. Server evt. med en grøn salat til.