Sommertærte med spinat og gedeost

Det skal du bruge: 
Grov tærtedej
100 g koldt smør
120 g hvedemel
50-60 g grahamsmel
100 g græsk yoghurt 10 %
Smør og bønner eller linser til formen
Fyld
200 g frisk babyspinat
2 æg
1½ dl piskefløde
2 fed hvidløg
2 spsk. finthakket persille, almindelig eller bredbladet
Havsalt og friskkværnet peber
110 gedeost
50 g pinjekerner

Tærter er geniale! De kan varieres i uendeligheder og serveres til både forret, hovedret og dessert afhængig af størrelse og fyld. Her får du versionen med spinat, gedeost og pinjekerner. Sommerligt, nemt og lækkert! 

Prøv også: Tærte med hindbær og solbær 

Se også: 11 friske sommersalater

SÅDAN LAVER DU SOMMERTÆRTE MED SPINAT OG GEDEOST:

Tærtedej:
  1. Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det i de 2 slags mel.
  2. Saml dejen med yoghurten, og pak den i husholdningsfilm. Lad den hvile i køleskabet 1 time eller natten over.
  3. Smør en tærteform, der er ca. 24 cm i diameter med lidt smør.
  4. Rul dejen ud, og læg den i formen. Prik bundene med en gaffel. Smør lidtsmør på et stort stykke sølvpapir, og dæk tærtebunden med det.
  5. Hæld bønner eller linser over, og bag bunden i ovnen i 10 minutter ved 200°, til kanterne er let gyldne. Kassér sølvpapir og bønner. 

Læs også: Frodig have med plads til vildskab

 
Fyld:
  1. Nip stilkene af spinatbladene, og skyl dem flere gange i koldt vand, til alt jord er væk.
  2. Blanchér spinaten i spilkogende saltet vand i 1 minut. Lad spinaten tørre og afkøle.
  3. Pisk æg og piskefløde godt sammen. Knus hvidløgsfeddene, og tilsæt dem sammen med finthakket persille og den blancherede spinat. Hæld fyldet over den friskbagte bund. 
  4. Skær gedeosten i skiver, læg den på, og drys med pinjekerner.
  5. Bag tærten færdig i 15-18 minutter ved 200°, til fyldet er fast. Server evt. med en grøn salat til.