Lav lækre små kåltærter
5-6 stk.
Tærtedej:
• 150 g hvedemel
• ½ tsk salt
• 75 g koldt smør
• 1 æggeblomme
• 2 spsk koldt vand
Fyld:
• 2 spsk olivenolie
• 2 rødløg, skåret i tynde skiver
• 2 fed hvidløg, pressede
• 200 g rødkål, fint snittet
• 200 g hvidkål, fint snittet
• 200 g broccoli, knækket i helt små buketter
• 1 tsk sukker
• 1 dl vand
• Salt og peber
• 5-6 spsk revet parmesan
Tærtedej: Hæld hvedemel, salt og smør i en foodprocessor, og kør, til smørret er smuldret. Tilsæt æggeblomme og koldt vand, og kør, til dejen er samlet til en kugle. Læg den i køleskabet i ca. 30 minutter, mens du ordner kålen.
Fyld: Opvarm olivenolien i en gryde, og svits løg og hvidløg. Tilsæt kål, broccoli, sukker og vand. Læg låg over, og lad det simre i 10 minutter. Rør et par gange undervejs. Tag låget af, og skru op for varmen. Kog blandingen under omrøring, til vandet er fordampet. Krydr med salt og friskkværnet peber. Rul dejen ud, og fordel den i formene. Forbag dem ved 200° i 5 minutter. Fordel kålblandingen i tærteformene. Drys en skefuld revet parmesan på hver. Bag tærterne i ovnen ved 160° i ca. 20 minutter. Drys evt. med ekstra parmesan. Server med frisk salat til.
Få mere inspiration til at bruge kål her:
![]() Rødkålsalat, kokos-flager og tranebær |
![]() Ovnbagt glas- kål med gede- ost |
![]() Stuvet hvidkål
|
![]() Gryderet med chorizo og kål |
Læs meget mere om de forskellige kålsorter i galleriet herunder
Kål er en af de sundeste afgrøder, man kan dyrke i Danmark, og så er den til at have med at gøre i haven. Om få måneder kan du så de store vitaminbomber, så læs her, hvordan du gør. Glaskål Savojkål Rødkål er en variant af hvidkål og har derfor de samme vækstkravog høsttidspunkter. Spidskål er en to-årig plante, som kan dyrkes med meget tidligt udbytte. Spidskål bruges frisk og kan kun opbevares ca. en uge efter høst. Kål er en af de sundeste afgrøder, man kan dyrke i Danmark, og så er den til at have med at gøre i haven. Om få måneder kan du så de store vitaminbomber, så læs her, hvordan du gør. Med sine store blade i alverdens grønne og røde nuancer er kål ikke blot en sund spise, men også en prydplante i haven. Savojkål minder om hvidkål, men har mere krusede blade og er mere vinterhårdfør. Trives sammen med ærter, spinat, salat og tomat. Hvidkål er en klassiker, som har være brugt i Danmark siden 1500-tallet. Hvidkål er en vinterkål, og kan gemmes i kasser opbevaret et koldt, men forstfrit sted. Sås i april og høstes fra oktober. Rosenkål har en skarp smag, som dog bliver mildere, hvis den får frost. Sås i slutningen af april. Lad de små kålstokke overvintre på stokken udenfor eller pluk dem, og frys dem ned. Broccoli er nemt at dyrke. Den stiller ikke de store krav til voksepladsen, men foretrækker velgødet, varm muldjord. Broccoli trives sammen med bønner spinat, salat, porre og rødbede.Sås fra starten af april. Tidligste høst kan ske fra start juli. Glaskål ligner ikke de andre kåltyper, men mere en rodfrugt. Den kaldes også knudekål. Den tåler ikke tørkeperiode. Sås i slut marts til august.Kend din kål
Kend din kål