Aftensmad

Spansk tortilla med løg og kartofler

Tortilla kan man altid spise, og da den er så nem at lave, er den perfekt som tøm-køleskabet-ret. Her får du en lækker opskrift på tortilla med løg og kartofler.
1.04.2014 Februar 2020 - af Marie Melchior og Eilen Anthoniussen / Foto: Jakob Helbig

Spansk tortilla med løg og kartofler

 • 2 løg
 • 500 g kogte kartofler
 • 2 dl olivenolie til stegning
 • Salt og peber
 • 6 æg
 • Bredbladet persille
 • 1 dl olie

Tortillaen, den spanske omelet, er en supernem og lækker ret, der egner sig til alle dagens måltider. I tortillaen kan man nemt bruge de ingredienser, man har liggende i køleskabet, og så tilføje æggemassen, så tortillaen får den lækre svampede konsistens.

Find flere lækre opskrifter her: Madpandekager - 6 lækre opskrifter!

Her får du en lækker opskrift på tortilla med løg og kogte kartofler. Så hvis du har en rest kogte kartofler, skal du give denne spanske tortilla en chance. Tortilla kan nydes både som varm og kold ret og egner sig til alle dagens måltider. Server den som nem aftensmad, frokost eller endda som morgenmad.

Læs også: Kartoffeltortilla med paprikamarinerede rejer!

Sådan laver du spansk tortilla:

 1. Hak løgene fint, og skær kartoflerne i grove stykker. Opvarm olivenolien i en dyb pande.
 2. Tilsæt kartofler og løg, og steg, til kartoflerne tager farver. Det tager cirka 6-8 minutter. Rør jævnligt i panden, og vend kartoflerne, så de bliver brune og sprøde på alle sider. Krydr med salt og peber.
 3. Pisk æggene sammen med hakket persille. Tag de stegte kartofler og løg af panden med en hulske, og læg dem i æggeblandingen.
 4. Rør rundt. Kasser olien på panden, og tør panden af. Opvarm ny olie.
 5. Hæld æggeblandingen på panden, og skru ned til moderat varme. Lad omeletten syde og boble i 10-12 minutter, til den er fast i kanterne.
 6. Læg en tallerken over panden, vend omeletten over på tallerkenen, og lad den glide tilbage på panden, så den bliver lige så flot stegt på den anden side - det tager 5-6 minutter. Sluk for blusset.
 7. Lad tortillaen afkøle lidt, før den skæres i trekanter.