Aftensmad

Spansk tortilla med løg og kartofler

Tortilla kan man altid spise, og da den er så nem at lave, er den perfekt som tøm-køleskabet-ret. Her får du en lækker opskrift på tortilla med løg og kartofler.
af Marie Melchior og Eilen Anthoniussen. 1.04.2014 Foto: Jakob Helbig.
Spansk tortilla med løg og kartofler med drys af persille

Tortillaen, den spanske omelet, er en supernem og lækker ret, der egner sig til alle dagens måltider. I tortillaen kan man nemt bruge de ingredienser, man har liggende i køleskabet, og så tilføje æggemassen, så tortillaen får den lækre svampede konsistens. Denne ret er ideel, hvis du har en rest kogte kartofler, der skal bruges. 

Ingredienser

  • 2 løg
  • 500 g kogte kartofler
  • 2 dl olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • 6 æg
  • Bredbladet persille
  • 1 dl olie

Sådan laver du spansk tortilla

  1. Hak løgene fint, og skær kartoflerne i grove stykker. Opvarm olivenolien i en dyb pande.
  2. Tilsæt kartofler og løg, og steg, til kartoflerne tager farver. Det tager cirka 6-8 minutter. Rør jævnligt i panden, og vend kartoflerne, så de bliver brune og sprøde på alle sider. Krydr med salt og peber.
  3. Pisk æggene sammen med hakket persille. Tag de stegte kartofler og løg af panden med en hulske, og læg dem i æggeblandingen.
  4. Rør rundt. Kasser olien på panden, og tør panden af. Opvarm ny olie.
  5. Hæld æggeblandingen på panden, og skru ned til moderat varme. Lad omeletten syde og boble i 10-12 minutter, til den er fast i kanterne.
  6. Læg en tallerken over panden, vend omeletten over på tallerkenen, og lad den glide tilbage på panden, så den bliver lige så flot stegt på den anden side - det tager 5-6 minutter. Sluk for blusset.
  7. Lad tortillaen afkøle lidt, før den skæres i trekanter.