Spinattærte med blåskimmelost

Det skal du bruge: 
Tærtedej
100 g hvedemel
100 g groft hvedemel
150 g koldt smør i tern
1 æggeblomme
Fyld
1 spsk. olivenolie
500 g babyspinat
3 æg
1 bæger ricotta (2½ dl)
1 nip muskat
125 g blåskimmelost
Salt og peber

Denne tærte er dejlig cremet og smagfuld med både ricotta og blåskimmelost i fyldet. Perfekt til frokostbordet eller aftensmad i hverdagen. 

Sådan gør du:

Tærtebund

  • Blend mel og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æggeblomme og 1-2 spsk. koldt vand.

  • Blend, til dejen har samlet sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter.

  • Rul dejen ud på et melstrøget bord, og læg den i en tærteform. Dæk kanterne på tærten til med alufolie. Det gør man for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages.

  • Forbag tærten i ovnen ved 190° i 10-12 minutter. Fjern alufolien, og afkøl på en bagerist.

Tærtefyld

  • Sæt nu ovnen på 200°.

  • Skyl spinaten grundigt.

  • Opvarm en pande med olivenolie.

  • Damp spinaten, til den falder sammen.

  • Hæld den dampede spinat i et dørslag. Brug en træske for at presse væden ud.

  • Pisk æg og ricotta sammen med muskat, salt og peber. Bland spinaten i.

  • Læg blandingen på tærtedejen.

  • Fordel smuldret blåskimmelost ud over tærten.

  • Bag tærten i ovnen i 20 minutter. Afkøles på en rist.