
Spinattærte med blåskimmelost

Tærtedej
- 100 g hvedemel
- 100 g groft hvedemel
- 150 g koldt smør i tern
- 1 æggeblomme
Fyld
- 1 spsk. olivenolie
- 500 g babyspinat
- 3 æg
- 1 bæger ricotta (2½ dl)
- 1 nip muskat
- 125 g blåskimmelost
- Salt og peber
Denne tærte er dejlig cremet og smagfuld med både ricotta og blåskimmelost i fyldet. Perfekt til frokostbordet eller aftensmad i hverdagen.
Sådan gør du:
Tærtebund
-
Blend mel og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æggeblomme og 1-2 spsk. koldt vand.
-
Blend, til dejen har samlet sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter.

-
Rul dejen ud på et melstrøget bord, og læg den i en tærteform. Dæk kanterne på tærten til med alufolie. Det gør man for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages.
-
Forbag tærten i ovnen ved 190° i 10-12 minutter. Fjern alufolien, og afkøl på en bagerist.
Tærtefyld
-
Sæt nu ovnen på 200°.
-
Skyl spinaten grundigt.
-
Opvarm en pande med olivenolie.
-
Damp spinaten, til den falder sammen.
-
Hæld den dampede spinat i et dørslag. Brug en træske for at presse væden ud.
-
Pisk æg og ricotta sammen med muskat, salt og peber. Bland spinaten i.

Lakselasagne med ricotta og spinat
-
Læg blandingen på tærtedejen.
-
Fordel smuldret blåskimmelost ud over tærten.
-
Bag tærten i ovnen i 20 minutter. Afkøles på en rist.