Kød og fjerkræ

Spyd med peberkrydret oksemørbrad med bagte løg og couscoussalat

Her får du en perfekt sommerret med peberkrydret oksemørbradsspyd servet med bløde bagte løg og en lækker couscoussalat. Opskriften passer perfekt til middagsselskabet og til picnic-kurven. Få hele opskriften herunder!
af Marie Melchior. 13.07.2010 Foto: Betina Hastoft.
Opskirft: Spyd med peberkrydret oksemørbrad
6 personer

Spyd med oksemørbrad og bagte løg

  • 600-800 g oksemørbrad
  • 3 spsk blandede peberkorn
  • 12 små løg
  • Olivenolie

Couscoussalat

  • 5 dl couscous
  • 2 dl kogende vand
  • 1 bdt. basilikum
  • 1 bdt. estragon
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • 1 bdt. purløg
  • 2 citroner
  • 1 dl olivenolie
  • 1 håndfuld gojibær
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du spyd med peberkrydret oksemørbrad

  1. Skær kødet i terninger på ca. 4 x 4 cm og sæt dem på et grill-spyd.
  2. Hæld peberkorn i en morter og stød dem groft.
  3. Pensl spyddene med olivenolie og vend dem herefter i peberblandingen.
  4. Grill kødet 3-4 min. på hver side på en hed grill eller grill-pande.

Sådan laver du bagte løg

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Læg løgene, som de er, i en lille bradepande.
  3. Bag løgene til de er møre i ca. 45 min.
  4. Server de hele løg til kødet. Tryk på dem og smut det møreste og velsmagende løg ud.

Sådan laver du couscoussalat med grønt

  1. Hæld couscousgrynene i en stor skål og hæld det kogende vand over.
  2. Dæk skålen til med alufolie og lad det trække til grynene er møre, ca. 15 min. Skyl og hak krydderurterne fint.
  3. Fjern alufolien fra couscoussen.
  4. Løsn grynene fra hinanden med en gaffel eller brug hænderne.
  5. Tilsæt saften af to citroner og olie og rør rundt.
  6. Tilsæt de hakkede krydderurter og gojibærren, bland sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.