Aftensmad

Svampesuppe med hvidvin og timian

Det er stadig koldt udenfor, men vi går mod lysere tider. Det hylder vi med en nem opskrift på den lækreste svampesuppe. Nyd det varme måltid med brød til.
af Gitte Heidi Rasmussen 14.01.2020 Foto: Stine Christiansen.
4 personer

  • 1 skalotteløg
  • 350 g svampe
  • Lidt olie til stegning
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 6 dl hønsebouillon
  • 1 timiankvist
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt smør til stegning
  • Grøn pesto

Er du vild med supper? Prøv vores lækre græskarsuppe med chili og feta

SÅDAN LAVER DU SVAMPESUPPEN:
  1. Pil og hak skalotteløget. Rens svampene, helst uden brug af vand.
  2. Tag 150 g svampe fra, og gem dem til toppingen.
  3. Steg løg og svampe i lidt olie på en pande, til svampene er let gyldne.
  4. Hæld hvidvin ved, og lad væden koge ind til det halve.
  5. Tilsæt hønsebouillon, timiankvist og fløde, og lad suppen simre i ca. 10 minutter.
  6. Blend suppen, og smag til med salt og peber.
  7. Skær de sidste 150 g svampe i lidt mindre stykker, og steg dem gyldne i lidt smør på en pande.
  8. Hæld svampesuppen i dybe tallerkener, og top med de stegte svampe og lidt grøn pesto.

TIP: Svampekombinationen kan f.eks. være østershatte, rørhatte og markchampignon