Antal:
4 personer
Det skal du bruge:
1 skalotteløg
350 g svampe
Lidt olie til stegning
1½ dl tør hvidvin
6 dl hønsebouillon
1 timiankvist
2 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Lidt smør til stegning
Grøn pesto
Er du vild med supper? Prøv vores lækre græskarsuppe med chili og feta
SÅDAN LAVER DU SVAMPESUPPEN:
- Pil og hak skalotteløget. Rens svampene, helst uden brug af vand.
- Tag 150 g svampe fra, og gem dem til toppingen.
- Steg løg og svampe i lidt olie på en pande, til svampene er let gyldne.
- Hæld hvidvin ved, og lad væden koge ind til det halve.
- Tilsæt hønsebouillon, timiankvist og fløde, og lad suppen simre i ca. 10 minutter.
- Blend suppen, og smag til med salt og peber.
- Skær de sidste 150 g svampe i lidt mindre stykker, og steg dem gyldne i lidt smør på en pande.
- Hæld svampesuppen i dybe tallerkener, og top med de stegte svampe og lidt grøn pesto.
TIP: Svampekombinationen kan f.eks. være østershatte, rørhatte og markchampignon