Se også
Aftensmad
Svampetærte med filodej
Madtærter i alle afskygninger er et sikkert hit på frokost- og middagsbordet. Den sprøde dej og fyldet, der kan variere i det uendelige, går aldrig af mode. Vi serverer her en sprød svampetærte med filodej og cremet fyld.
af Timm Vladimir.
4.02.2022
Foto: Columbus Leth.
Hvis du er gået kold i madlavningen og kører rundt i den samme håndfuld retter, kan denne lækre svampetærte med filodej være et kærkomment indslag på middagsbordet. Lav dobbeltportion, så tærten kan pifte madpakken op den næste dag.
4 personer
Ingredienser
- 1 pakke filodej
- 50 g smør
- 1 løg
- 500 g blandede svampe (fx champignoner, østershatte og kejserhatte)
- 2 spsk. olie
- 5 kviste timian
- 2 dl piskefløde
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 4 æg
- salt og friskkværnet peber
- 50 g cheddarost
- Grøn salat til servering
Sådan laver du svampetærte med filodej:
- Pak filodejen ud, og læg et fugtigt viskestykke over den.
- Smelt smørret i en lille gryde, og pensl filodejen med smør ark for ark, mens du lægger dem i en lille bradepande eller tærteform.
- Tænd ovnen på 180°.
- Pil løget, og skær det i tynde ringe. Rens svampene.
- Steg svampe og løg i olie, til de tager farve, og drys timian over.
- Fordel svampeblandingen på tærtebunden.
- Rør fløde, cremefraiche og æg sammen, og krydr med salt og peber.
- Hæld blandingen over svampene, og riv ost over.
- Bag tærten i ovnen i 35-45 minutter, til æggemassen har sat sig. Servér tærten lun med en grøn salat.