Se også
Aftensmad
Tærte med pærer og ost
Pæretærte kender vi bedst fra det søde køkken, men madtærten her smager raffineret af både søde pærer og salte oste. Den skal prøves!
TEKST OG FOTO: WINNIE METHMANN
19.10.2023
Ingredienser
- 75 g valnøddekerner
- 225 g mel
- 1/2 tsk. salt
- 150 g koldt smør
- 1-2 spsk. iskoldt vand
Ostecreme
- 50 g parmesan
- 250 g 18 % cremefraiche
- 4 æg
- 50 g gorgonzola
Tærtefyld
- 1 stort rødløg
- 3 pærer
- Smør
- Salt
- Peber
- Frisk rosmarin
Madtærte med pærer og ost
- Blend valnøddekernerne i en foodprocessor, og kom mel og salt ved.
- Skær smørret i tern, og kom det i skålen. Blend, indtil dejen er helt smuldret.
- Saml dejen på køkkenbordet med lidt vand. Form dejen til en kugle, læg den i en frysepose, og kom den på køl i en 1 time.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smør en tærteform og drys lidt mel over. Tryk dejen ud i formen fra midten og ud. Skær kanterne af, og prik bunden med en gaffel. Forbag tærten i ca. 15 minutter, evt. med keramiske bagekugler i bunden.
Ostecreme
- Riv parmesanosten fint, og kom den i en skål sammen med cremefraiche og æg. Rør gorgonzola ud i blandingen med en gaffel, til ostemassen er helt jævn.
Tærtefyld
- Pil løget, og skær det i meget tynde skiver.
- Skræl pærerne, fjern kernehusene, og skær frugten i tynde skiver.
- Smelt smørret på en pande, og steg løgene bløde. Kom også pærestykkerne på panden, og lad dem stege med i 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Kom ostemassen på tærtebunden, fordel løg og pærer, og bag tærten i 25-30 minutter.
- Lad tærten køle lidt af, og servér med rosmarin og lidt revet parmesan over.