Tarte flambée med rødløg og grillede artiskokker

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Tærtebund
2 dl vand
1 tsk. salt
150 g groft durummel
150 g hvedemel tipo 00
1½ spsk. olivenolie
Løgfyld
2 dl cremefraiche 38 %
½ tsk. muskatnød
½ tsk. salt
Peber
2 rødløg
4 fed hvidløg
280 g grillede artiskokker i olie
Evt. parmesan
Frisk timian

Sådan laver du tarte flambée med rødløg og artiskokker:

Tærtebund:

  • Hæld vand og salt i en skål, og tilsæt mel lidt ad gangen, mens du rører rundt.

  • Brug en grydeske eller en røremaskine til at ælte dejen i ca. 10 minutter, indtil dejen slipper kanten på røreskålen.

  • Smør en ren skål med olie, hæld dejen heri, og lad den hvile ca. 1 time på køkkenbordet.

  • Del dejen op i lige store stykker, så der enten bliver 1 lille tærte til hver eller 2 større tærter til deling.

  • Rul dejstykkerne til helt tynde bunde på et meldrysset bord, og læg bundene på et stykke bagepapir.

Løgfyld:

  • Tænd ovnen på 250˚ varmluft, og sæt en pizzasten eller en bageplade ind i ovnen.

  • Rør cremefraiche sammen med muskatnød, salt og peber i en skål.

  • Pil rødløg og hvidløg, og skær begge dele i tynde skiver.

  • Sigt olien fra de grillede artiskokker, og skær dem i små stykker.

  • Smør bundene med cremefraicheblandingen, og drys evt. med lidt parmesan.

  • Top med de tynde skiver rødløg, hvidløg og artiskokker.

  • Tag den varme bageplade ud af ovnen, og hiv forsigtigt bagepapiret over på bagepladen.

  • Bag tærterne i ovnen i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne.

  • Top med frisk timian inden servering.