Aftensmad

Tatar med radiser og brændenældemayonnaise

Vi har fået fingre i Restaurant Stedsans' sprøde og lækre sommeropskrift på tatar med radiser og brændenældemayonnaise. Få opskriften her!
Opskrift og 8.07.2015 foto: Restaurant Stedsans

Restaurant Stedsans har et dogme om ikke at bruge dårlige, hårdt raffinerede olier i deres køkken. Derfor bruger de kun koldpressede olier som i denne mayonnaise, og det kan smages!

Prøv også: 10 grill-opskrifter

Tatar med radiser og brændenældemayonnaise

Det skal du bruge til tatar med tilbehør:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mayonnaise:

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl brændenældeblade/topskud
  • 1 spsk. sennep
  • 1 dl kokosolie
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl macadamiaolie
  • 120 g oksecuvette eller -yderlår
  • Salt og peber
  • 8 radiser
  • 1 håndfuld rucola
  • Olivenolie til servering

FÅ FLERE SPRØDE SOMMEROPSKRIFTER MED ISABELLAS!

Sådan laver du tatar med tilbehør:

  1. Mayonnaise: Kom æggeblommer, hvidvinseddike, salt, skoldede brændenælder og sennep op i en blender.
  2. Tilsæt olie i en ganske tynd stråle, mens du stadig blender. Fortsæt, til mayonnaisen er tyk og smukt lysegrøn.
  3. Hak oksekødet helt fint med en skarp kniv eller i en kødhakker. Fordel kødet på 4 tallerkener eller et fad. Sæt klatter af mayonnaise på tallerkenen. Krydr godt med salt og peber.
  4. Skær radiserne helt fint ud på en mandolin eller med en skarp kniv. Drys dem ud over kødet sammen med rucola. Dryp til sidst med olivenolie.

Prøv også: 11 friske sommersalater