Aftensmad

11 lækre opskrifter på grill-mad

Grillsæsonen er for alvor skudt i gang, og intet er så hyggeligt som samværet omkring måltidet, når det tilberedes under åben himmel. Sæt en af vores 11 grill-favoritter på menuen, og spred fornyet madglæde hele vejen rundt om middagsbordet!
af Redaktionen 13.07.2021 Foto: AOP
Opskrifter på grillmad

Udnyt det danske sommervejr, når det viser sig fra sin bedste side, og flyt dine måltider ud under åben himmel. Familiens store kuglegrill kan nemlig bruges til meget andet end de vanlige grillpølser med brød, og det nyder vi til fulde, så snart kalenderen viser maj måned. Har du en gasgrill, er du endda så privilegeret, at det i princippet altid er grillsæson, og så kan selv julemaden tilberedes over grillens hotte flammer.

Har du imidlertid svært ved at få madfantasien til at række, så se med her, hvor vi giver dig 11 nye grill-favoritter og et par gode grill-tips til den klassiske kulgrill med på vejen!

Gode tips til at få succes med grill-maden:

Optænding
Hvis du har en kulgrill, så tænd op i god tid, så kullene er ordentligt varme, inden de hældes i grillen. Kullene er klar, når de er dækket af grå aske. Brug en grillstarter med lugtfrie optændingsblokke – undgå optændingsvæske, det lugter skrækkeligt!

Rist risten
Brug helst ikke for meget tid på at rengøre din grill, og brug aldrig sæbe eller kemikalier, for så brænder kødet meget nemt på. Rens i stedet risten ved først at opvarme den og dernæst rense den med en stålbørste.

11 lækre grill-opskrifter

5 grilltips til et godt resultat

Du får det bedste resultat, hvis du har helt styr på grillprocessen. Her er 5 tips til grillen, der giver perfekt resultat hver gang:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.