Aftensmad

Tryl påskens rester om til lækre retter

Påsken er et af de tidspunkter på året, hvor vi smider allermest mad ud, men nu skal det være slut. I stedet for at stresse over, at køleskabet bugner med rester, bør du lægge en plan for, hvordan den overskydende mad ikke ender i skraldespanden.
af Birgitte Escherich / Stop Spild Af Mad 26.03.2020 Foto: Jes Buusmann.

I påsken smider vi meget mere mad ud, end vi gør resten af året. For når vi inviterer gæster over, skal der nødigt mangle noget. Det resulterer desværre ofte i, at en stor del af maden ender i skraldespanden, fordi vi simpelthen ikke kan følge med.

Birgitte Escherich, Ambassadør for forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og direktør i Kostkompagniet, giver derfor et par gode bud på, hvordan du kan bruge dine rester i nye, spændende retter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Få de bedste tips til, hvordan du undgår madspild i påsken!

Det kan du bruge dine rester til:

Lammekølle:
Du kan bruge resterne af lam til pitabrød med salat og din yndlingsdressing eller til biksemad sammen med rester af kartofler, om det er kartoffelsalat eller bagte kartofler.

Karrysild med æg:Sild kan holde sig i længere tid, så sæt dem på køl, så snart gæsterne er smuttet, og spis sildemadder de næste par dage. Æg kan bruges til karrysalat. Dildsild:Dildsild kan også holde sig i sin lage, så skynd dig at få dem på køl, og brug den som pålæg de næste par dage. Hak silden, og bland den fx sammen med en rødbedecreme, så har du en luksusudgave af en sildesalat. Kyllingesalat med stegte champignons:Hvis du mikser selleri/champignon-sautéen, dressingen og kyllingekødet sammen efterhånden, som du serverer, kan kyllingen bruges til kylling i karry. Selleri og champignons kan bruges i en suppe eller være tilbehør til et stykke stegt kød. Eller du kan fryse det ned og senere bruge det i en suppe. Kartoffelsalat eller bagte kartofler med hvidløgssmør:Kartofler kan bruges til kartoffelsuppe eller som mos i fars, gerne sammen med selleri/champignon-sautéen. Du kan også bruge dem som kartoffelkroketter stegt på panden samt i brøddej eller i en gammeldags mazarinkage med marcipan.
Brug brødet:Har du rester af brød, kan du opløse det i vand og genbruge det i ny dej. Knækbrød kan holde sig i en kagedåse og også spises som snack med en god dip. Se også: Lækre chokoladeæg med abrikosfyld

Få flere lækre idéer i galleriet: