Aftensmad
Tryl påskens rester om til lækre retter
Påsken er et af de tidspunkter på året, hvor vi smider allermest mad ud, men nu skal det være slut. I stedet for at stresse over, at køleskabet bugner med rester, bør du lægge en plan for, hvordan den overskydende mad ikke ender i skraldespanden.
af Birgitte Escherich / Stop Spild Af Mad
26.03.2020
Foto: Jes Buusmann.
I påsken smider vi meget mere mad ud, end vi gør resten af året. For når vi inviterer gæster over, skal der nødigt mangle noget. Det resulterer desværre ofte i, at en stor del af maden ender i skraldespanden, fordi vi simpelthen ikke kan følge med.
Birgitte Escherich, Ambassadør for forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og direktør i Kostkompagniet, giver derfor et par gode bud på, hvordan du kan bruge dine rester i nye, spændende retter.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Få de bedste tips til, hvordan du undgår madspild i påsken!
Det kan du bruge dine rester til:
Lammekølle:
Du kan bruge resterne af lam til pitabrød med salat og din yndlingsdressing eller til biksemad sammen med rester af kartofler, om det er kartoffelsalat eller bagte kartofler.
Brug brødet:Har du rester af brød, kan du opløse det i vand og genbruge det i ny dej. Knækbrød kan holde sig i en kagedåse og også spises som snack med en god dip. Se også: Lækre chokoladeæg med abrikosfyld