Se også
Aftensmad
Urtefarseret kalkunbryst med peberrodscreme
Urtefarseret kalkun, kun af kalkunbryst, er lækker gæstemad. Server den med dejligt tilbehør.
af Marie Melchior
8.06.2021
Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com
Kalkunbryst
- 1 æg
- 2 spsk dijonsennep
- 60 g usaltede pistacienødder
- 50 g rucola
- 2 fed hvidløg
- 1 lille bundt basilikum (ca. 30 g)
- 1 kg kalkunbryst
- Kødsnor
- Olivenolie
- Salt og peber
Kalkunbryst smager godt - både varmt og koldt. Her får du opskriften på urtefarseret kalkunbryst.
Kalkunbryst - sådan laver du det
Stil ovnen på 200°. Rør æg med sennep. Hak pistacienødder og alle krydderurterne fint, og rør dem sammen med sennep og æg. Vend dit kalkunbryst om, og skær med en skarp kniv en lomme til fyldet. Stop fyldet i lommen på dit kalkunbryst. Vikl kødsnor stramt om dit kalkunbryst, så det holder på fyldet. Læg kødet i en lille bradepande, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg dit kalkunbryst i ovnen 1 time. Fjern kødsnoren, og skær kødet i tynde skiver.