Kalkunbryst smager godt - både varmt og koldt. Her får du opskriften på urtefarseret kalkunbryst.
Kalkunbryst - det skal du bruge
1 æg
2 spsk dijonsennep
60 g usaltede pistacienødder
50 g rucola
2 fed hvidløg
1 lille bundt basilikum (ca. 30 g)
1 kg kalkunbryst
Kødsnor
Olivenolie
Salt og peber
Kalkunbryst - sådan laver du det
Stil ovnen på 200°. Rør æg med sennep. Hak pistacienødder og alle krydderurterne fint, og rør dem sammen med sennep og æg. Vend dit kalkunbryst om, og skær med en skarp kniv en lomme til fyldet. Stop fyldet i lommen på dit kalkunbryst. Vikl kødsnor stramt om dit kalkunbryst, så det holder på fyldet. Læg kødet i en lille bradepande, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg dit kalkunbryst i ovnen 1 time. Fjern kødsnoren, og skær kødet i tynde skiver.
Buffet - lav en lækker forårsbuffet for 100 kr. pr. person


Røget laks med fennikelsalat. Få opskriften her.


Kalkunkød smager også godt koldt, så hvis du ønsker at gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du stege kødet dagen før. Kødet er også nemmere at skære i tynde skiver, når det er koldt. Få opskriften her.


Klip gerne lidt grene med knopper, og sæt dem i vand sammen med små tulipaner. Har du i forvejen en buket udsprungne tulipaner stående, så klip dem korte, og sæt dem i små vaser, så holder de lidt længere, og du slipper for at købe nye blomster.


Mindre kød - flere kartofler. Kødet er ofte den dyreste post på budgettet. Derfor er det en god idé at beregne mindre kød og flere kartofler, der både er billige og smager rigtig godt med olivenolie, salt og krydderurter. Få opskrifterne her.


Aspargessalat med daddeltomater. Få opskriften her.


Køb tulipaner med løg, som du sætter i en sød vase. Tulipanerne holder sig fint på denne måde.


Primadonna-ost er ikke billig, men til gengæld ofte på tilbud. Den kan ligeledes holde sig længe i køleskabet.
Få opskriften på primadonna-ost med sirupsnødder og pære her.


Citronbirkeskage med ricottacreme og blåbær.


Bag dit eget brød. Hjemmebagt brød er lækkert og signalerer overskud. Derudover er det både mættende og billigt, så er pengene små, er det sund fornuft at bage både brød og kage selv. Få opskriften på speltbrød her.


Suppler gerne bordpynten med servietter i forskellige farver. Brug gerne, hvad du allerede har – fx fire i en farve, tre i en anden farve osv. Så får du brugt de servietter, der er tilovers fra andre middagsselskaber.
Buffet - lav en lækker forårsbuffet for 100 kr. pr. person