Aftensmad

Urtefarseret kalkunbryst med peberrodscreme

Urtefarseret kalkun, kun af kalkunbryst, er lækker gæstemad. Server den med dejligt tilbehør.
af Marie Melchior 8.06.2021 Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com

Kalkunbryst

  • 1 æg
  • 2 spsk dijonsennep
  • 60 g usaltede pistacienødder
  • 50 g rucola
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille bundt basilikum (ca. 30 g)
  • 1 kg kalkunbryst
  • Kødsnor
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Kalkunbryst smager godt - både varmt og koldt. Her får du opskriften på urtefarseret kalkunbryst.

Kalkunbryst - sådan laver du det

Stil ovnen på 200°. Rør æg med sennep. Hak pistacienødder og alle krydderurterne fint, og rør dem sammen med sennep og æg. Vend dit kalkunbryst om, og skær med en skarp kniv en lomme til fyldet. Stop fyldet i lommen på dit kalkunbryst. Vikl kødsnor stramt om dit kalkunbryst, så det holder på fyldet. Læg kødet i en lille bradepande, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg dit kalkunbryst i ovnen 1 time. Fjern kødsnoren, og skær kødet i tynde skiver.