Vegetarisk curry med søde kartofler
En god curry byder på masser af smag og et væld af grøntsager – og denne er ingen undtagelse! Derfor tør vi næsten også garantere, at ingen vil savne ødet, når retten her bliver sat på bordet.
Du kan i princippet bruge alle de grøntsager, du har i grøntsagsskufffen. Skal retten mætte ekstra, kan du tilføje bønner, kikærter eller blomkål. Paneer eller stegt halloumi smager også fremragende i den lunenede curry.
Tip: Lav evt. dobbeltportion, da curryen er fryseegnet. Så har du nem mad på en travl hverdag!
Ingredienser
- 300 g søde kartofler
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 15 g frisk ingefær
- 4 tørrede kaffirlimeblade
- 2 spsk. smagsneutral olie til stegning
- 1½ spsk. karry
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 200 g frosne grønne bønner
- 1 limefrugt
- Salt og peber
Topping
- ½ bundt frisk koriander
- 4 spsk. cashewnødder
Vegetarisk curry med søde kartofler
-
Skræl søde kartofler, og skær dem i små tern.
-
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær, og hak den fint. Hak kaffirlimeblade fint.
-
Svits løg, hvidløg, ingefær og limeblade i olie i en stor gryde i et par minutter ved middel varme. Tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen, og lad krydderierne riste en smule.
-
Vend kartoflerne i gryden, og lad dem svitse med.
-
Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk, og lad retten simre under låg i 20-22 minutter, eller indtil kartoflerne er helt møre.
-
Hæld bønner i gryden, og lad dem simre med i 3-4 minutter. Pres limefrugt, og smag retten til med limesaft, salt og peber.
Topping
-
Skyl og pluk koriander.
-
Hak cashewnødder groft, og steg dem gyldne på en tør pande i et par minutter.
-
Top retten med cashewnødder og koriander, og servér den evt. med kogte ris.