Aftensmad

Vegetarisk curry med søde kartofler

Er du på udkig efter en vegetarisk curry? Så er denne med søde kartofler et fantatisk bud! Den smager skønt, mætter dejligt og varmer godt.
Opskrift: Ditte Ingemann. Foto: Lene Samsø. 8.09.2023
Vegetarisk karryret med søde kartofler og grønne bønner

En god curry byder på masser af smag og et væld af grøntsager – og denne er ingen undtagelse! Derfor tør vi næsten også garantere, at ingen vil savne ødet, når retten her bliver sat på bordet.

Du kan i princippet bruge alle de grøntsager, du har i grøntsagsskufffen. Skal retten mætte ekstra, kan du tilføje bønner, kikærter eller blomkål. Paneer eller stegt halloumi smager også fremragende i den lunenede curry.

Tip: Lav evt. dobbeltportion, da curryen er fryseegnet. Så har du nem mad på en travl hverdag!

4 personer

Ingredienser

  • 300 g søde kartofler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 15 g frisk ingefær
  • 4 tørrede kaffirlimeblade
  • 2 spsk. smagsneutral olie til stegning
  • 1½ spsk. karry
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 200 g frosne grønne bønner
  • 1 limefrugt
  • Salt og peber

Topping

  • ½ bundt frisk koriander
  • 4 spsk. cashewnødder

Vegetarisk curry med søde kartofler

  1. Skræl søde kartofler, og skær dem i små tern.

  2. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær, og hak den fint. Hak kaffirlimeblade fint.

  3. Svits løg, hvidløg, ingefær og limeblade i olie i en stor gryde i et par minutter ved middel varme. Tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen, og lad krydderierne riste en smule.

  4. Vend kartoflerne i gryden, og lad dem svitse med.

  5. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk, og lad retten simre under låg i 20-22 minutter, eller indtil kartoflerne er helt møre.

  6. Hæld bønner i gryden, og lad dem simre med i 3-4 minutter. Pres limefrugt, og smag retten til med limesaft, salt og peber.

Topping

  1. Skyl og pluk koriander.

  2. Hak cashewnødder groft, og steg dem gyldne på en tør pande i et par minutter.

  3. Top retten med cashewnødder og koriander, og servér den evt. med kogte ris.

Vegetarisk curry med søde kartofler og grønne bønner

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.