(8 personer)
½ dl lunkent vand
½ dl lunken mælk
25 g gær
400 g hvedemel
200 g durummel
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 spsk. rosiner
500 g escarolesalat
½ dl grønne oliven
½ dl sorte oliven
2 fed hvidløg
2 spsk. kapers
1 æg
Bland vand og mælk og opløs gæren i væsken. Tilsæt de to typer mel, olie og salt. Ælt dejen godt sammen, til den er smidig. Den kan evt. tage lidt mere vand. Lad dejen hæve i en time. Udblød rosinerne i vand. Hak oliven og kapers og bland med de udblødte rosiner. Hak hvidløgene. Varm olivenolien i en pande og steg de hakkede hvidløg. Tilsæt salaten og steg i nogle minutter. Hæld evt. væske fra og bland med de hakkede oliven, kapers og rosiner. Rul dejen ud til 20 x 20 cm. Læg fyldet i en stribe på midten af dejpladen. Skær skrå snit med 2 cm imellem på hver side af fyldet og flet dejen ind over fyldet. Pensl fletbrødet med sammenpisket æg og bag det i 20 min. på 200° eller til fletningen har fået farve. Spis det varmt eller lunkent.
Se også:
Enmandspensionat i Amalfi
Citronmarineret Mozzarella
Rejsefakta: Amalfi