Brød & Boller
Brød & Boller
Grovbrød med hørfrø og solsikkekerner
Hjemmebagt brød gør de fleste måltider bedre, og dette grovbrød sprængfyldt med kerner og sunde kornsorter er ingen undtagelse. Få den lette opskrift lige her.
af Skovdal Nordic
6.05.2021
1 personer
- 25 g gær
- 4 dl vand
- 250 g speltmel
- 350 g hvedemel
- 50 g maltmel
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. honning
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
Åh, er der noget, som at stå op til duften af nybagt brød og forventningens glæde om et morgenbord med lunt hjemmebag?
Brødet her kommer endda i en grov udgave fyldt med kerner, som gør det både sundt og mættende. Dejen skal laves om aftenen og koldhæve natten over, så brødet er perfekt at lave på en weekendmorgen med ekstra tid, når du vil forkæle familien. Og så kan resten passende bruges som sandwichbrød til frokosten eller spises som et lille mellemmåltid.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan bager du grovbrød med hørfrø og solsikkekerner
- Smuldr gæren i en stor skål, og rør den ud i lunkent vand.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen hørfrø, og ælt dejen godt igennem.
- Sæt dejen i køleskab, og lad den hæve overdækket natten over.
- Ælt dejen godt igennem, og rul den forsigtigt i hørfrø.
- Form dejen til et stort brød, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200° varmluft. Bag brødet i ovnen ca. 25 minutter, til skorpen er sprød og gylden