Brød & Boller
Brød
Honningbrød - Pain d'epices fra Provence
Prøv dette lækre, franske brød, der emmer af jul
af Lars Boesgaard Foto: Lars Boesgaard
19.10.2012
Ingredienser
350 g honning
3 dl kogende vand
1 tsk stødt kanel
1 tsk revet citronskal
1 tsk revet appelsinskal
1 knivspids salt
2½ spsk bagepulver
4 æg
200 g rugmel
200 g hvedemel
1 spsk smør
Fremgangsmåde
Bland honning, vand og krydderier, og lad blandingen køle af. Smør en form med smør, og tænd ovnen på 170°. Rør æggene i et ad gangen, og tilsæt derefter mel og bagepulver. Rør dejen sammen, og hæld den eget bløde dej i en smurt bageform.
Bag brødet i ca. 80 minutter.
Se flere fristende julegodter i galleriet nedenfor.