Brød

Mandelbrød

Rustikt brød bagt med hvede-, durummel og mandler
af Redaktionen. 4.10.2012
Mandelbrød

2 brød

1 l vand
20 g gær
1100 g hvedemel
400 g durumhvede
40 g salt
200 g mandler

Dag 1: Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen i mindst 20 min. i hånden eller i køkkenmaskine til den er elastisk. Arbejd mandlerne godt ind i dejen. Lad dejen hæve natten over i en skål med husholdningsfilm over.

Dag 2: Form dejen til to brød, læg dem i hver sin brødform, og lad efterhæve ved stuetemperatur i 2 timer. Læg en bagesten ind nederst i ovnen, og varm ovnen op til 250°. Har du ikke en bagesten, kan du lade en bageplade forvarme i ovnen. Vip de færdighævede brød forsigtigt over på den varme bagesten eller bageplade beklædt med bagepapir. Bag brødene i 45 min.