Brød

Müsliboller | Opskrift på hjemmebagte boller

Müsliboller er fyldt med lækre ting som nødder, kerner og havregryn, og her får du en helt særlig opskrift på müsliboller, som er lavet på surdej.
fra Den økologiske bager, Lindhardt & Ringhof 16.01.2015
Bag müsliboller med opskrift fra Emmerys

Bagermester Nicolai Halken Skytte er manden bag disse fantastiske müsliboller, ligesom han står bag mange af emmerys andre brødsuccesser. Opskriften på müsliboller er hentet fra bogen "Den økologiske bager", og müslibollerne er lavet på ægte surdej. Gør kunsten efter og server de lækreste mysliboller!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mysliboller

15 boller

Lav din egen müsli til müsliboller: Opskrift på müsli

Det skal du bruge til müsliboller:
• 5 dl koldt vand
• 1½ dl surdej, se opskrift her
• 500 g hvedemel
• 100 g grahamsmel
• 15 g salt
• 200 g honningristet mysli
• 50 g rosiner
• lidt olie
• lidt havreflager til drys

Prøv også: Nøddebrød uden mel

Sådan laver du müsliboller:

  1. Rør vand og surdej sammen. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt, og ælt dejen blank og elastisk.
  2. Ælt forsigtigt mysli ogrosiner i. Læg dejen i en oliesmurt skål med låg, og lad den hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i ca. 3 timer.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Drys lidt havreflager over dejen, og hak eller skær den forsigtigt ud til 15 boller.
  4. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem straks ved 250° i ca. 20 min. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.

Tip
Pensl brødene med vand, inden du sætter dem i ovnen, hvis de er blevet tørre under hævningen.

Prøv også: Koldhævet spelt- og hvedebrød

Nicolai Halken Skytte - den kopromisløse bager

Bagermester Nicolai Halken Skytte bagte sit første brød for 35 år siden. Det var tungt og uden smag ifølge ham selv. Men han er kommet efter det! Hos Emmerys blev han introduceret til surdej og blev fuldstændig solgt. Han arbejdede videre med de ‘langsomme brød’ i sit eget bageri og siden i Meyers Bageri.

Nu er han igen hos Emmerys som bagermester og har udgivet bogen Den økologiske bager. I forordet til bogen skriver han:

“Det, som er vigtigt for mig, er kompromisløsheden i alt, der har med brød og kager at gøre. Alle de råvarer, vi bruger i Emmerys og i Den økologiske bager, er 100 pct. økologiske, og kun det bedste er godt nok. Vil du bage et velsmagende brød, er det sindssyg vigtigt at bruge ordentligt korn og mel og ikke spare her, så får du måske et brød, som ikke hæver lige så godt op, og som mangler smag og kulør.”