Brød

Rug-grahamsbrød

Lækkert, groft brød, som kan laves dagen før og bages på selve dagen. Brødet passer perfekt til den ekstravagante skaldyrsmenu i bokesn til højre.
af Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek 6.08.2013

2 små brød

6 dl koldt vand
20 g gær
200 g rugmel
300 g hvedemel
200 g grahamsmel
8 g salt

Aften

MENU

3. Asiatisk rejesalat med kål, ærter og ingefærdressing

4. Rug-grahamsbrød
5. Sprød sommerlagkage med bær

Rør vand, gær og rugmel sammen, og lad det stå og hvile på køkkenbordet i 15 min. Tilsæt hvedemel,
grahamsmel og salt, og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med film, og stil den i køleskabet natten over.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Næste dag
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 min. Del dejen i to, og form to runde brød.
Læg dem på en bageplade med bagepapir. Rids et kryds på toppen. og pensl dem med vand. Varm ovnen
op til 225°. Spray vand ind i ovnen, lige inden brødene sættes ind, og bag dem i 30 min. Afkøl dem på bagerist.