Brød & Boller
Brød & Boller
Valnøddebrød med quinoa
Bag et lækkert valnøddebrød, der er spækket med kernesundhed. Denne opskrift på valnøddebrød er med quinoa og fuldkornsmel – nyd den sammen med en god marmelade på toppen!
af Carsten Kyster
13.08.2014
Foto: Columbus Leth
Vil du spise dig sund i brød, er klid, kerner og grove typer af mel et stort skrift i den rigtige retning. Vi har kastet vores kærlighed over dette valnøddebrød, som er spækket med quinoa og fuldkornsmel.
Server dit valnøddebrød nybagt for dine gæster - og lad en god skive ost eller en klat hjemmelavet marmelade sætte prikken over i'et. Dit valnøddebrød kan også serveres som tilbehør til varme retter.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også opskriften på hjemmelavet knækbrød!
Det skal du bruge til valnøddebrød med quinoa:
(1 valnøddebrød)
- 100 g quinoa
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 3 æg
- 40 g rørsukker
- 2 spsk mørk sirup
- 300 g hvedemel
- 100 g fuldkornsmel
- 150 g grofthakkede valnødder
- 1 tsk salt
Vild med valnøddebrød? Prøv også denne opskrift på brownies med valnødder!
Sådan laver du valnøddebrød:
- Kog quinoa efter anvisningen på pakken, og køl dem af.
- Lun mælken, og rør gæren ud heri.
- Pisk æg, sukker og sirup sammen i mælkeblandingen, og rør de 2 slags mel i lidt ad gangen til en glat dej.
- Rør quinoa, valnødder og salt i dejen, og hæld den i en stor rugbrødsform beklædt med bagepapir.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur. Bag brødet i ovnen ved 180° i ca. 45-50 minutter.
- Afkøl brødet på en bagerist, og nyd det til alle måltider.
Læs også: 10 ting du kan bruge honning til