WEEKEND BITES | Grove knækbrød med kerner
Det er altid godt at have knækbrød i hjemmet til at stille den lille sult, der somme tider kan overraske. Samtidig er knækbrød et sundere alternativ til søde sager og lignende, som ofte ryger indenbors, hvis sulten pludselig melder sig.
Udnyt weekendens ekstra overskud til at bage lækre, sprøde knækbrød, der vil glæde både nu og i dagene frem. Til denne opskrift skal du bruge en færdig kornblanding til knækbrød – fx den økologiske variant fra Svansø.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Grove knækbrød med kerner
Tid: 20 minutter. Bagetid: 15-20 minutter.
Antal: Ca. 16 stk.
Tip: Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse, hvis de ikke skal spises straks.
INGREDIENSER
- 85 g fuldkornshvedemel
- 40 g rugmel
- 200 g hvedemel
- 1½ tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 1 pose kornblanding til knækbrød (320 g)
- 1 spsk. lys sirup
- 4 spsk. olie
- ca. 2 dl koldt vand (eller mælk)
- 1 æg til pensling
FREMGANGSMÅDE
1. Bland de 3 slags mel, salt, bagepulver og 2 dl af kornblandingen i en skål. Tilsæt sirup, olie og vand, og rør godt. Ælt, til du har en smidig dej, der ikke klistrer fast til hænderne. Tilsæt evt. lidt mere vand eller mel.
2. Drys mel på bordet, og rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant i ½ cm’s tykkelse. Pensl hele overfladen med sammenpisket æg, og drys resten af kornblandingen over, så det hele er dækket. Rul med kagerullen, så kornene sidder fast. Skær dejen ud i passende stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
3. Bag knækbrødene i en 210° varm ovn i 15-20 minutter, til de er gennembagte og let gyldne (hold øje med, at de ikke bliver for mørke). Lad dem køle helt af på en rist.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Frozen yoghurt-kage med blåbær og pekannødder