Fisk og skaldyr

Dampet rejedumpling Xia Jiao

Vandkastanjer og risvin er med til at gøre denne kinesiske delikatesse ekstra lækker
af Rex Features, fotos: All Over Press 25.03.2010

(4 personer)

Fyld
500 gram pillede rejer
1 æggehvide
2 stk. vandkastanjer
1 forårsløg
1 spsk soja
1 spsk kinesisk risvin
1 spsk olie
1 spsk tapioka-mel
1 tsk salt
1 tsk hvid peber

Dej
1½ kop sigtet hvedemel ½ kop sigtet tapioka-mel 1½ kop varmt vand 2 spsk olie Hak den hvide del af forårsløgene fint. Hak vandkastanjerne fint og hak rejerne groft med en kniv. Bland alle ingredienserne til en lind fars og lad den trække en time. Bland de to slags mel og ælt til en dej med vand og olie. Rul dejen tyndt ud som til ravioli. Stik runde plader ud af dejen, eller skær den i forkanter. Fordel fyldet i midten og fold dem sammen. Damp rejedumplingerne i ca. 4 minutter.