Kød og fjerkræ

Dampet Shao Mai

Delikate små dejpakker med svinekød, rejer og shitakesvampe
af Rex Features, fotos: All Over Press 25.03.2010

(4 personer)
1 pakke wonton-plader

Fyld
6 tørrede shitakesvampe
1½ kop kinakål
2 tsk salt
500 g hakket svinekød
125 g rejer
8 vandkastanjer
2 spsk kyllingefond
2 spsk sesamolie
2 spsk soja
1 spsk risvin
1 tsk tapioka-mel
1 tsk frisk ingefær
1 forårsløg
½ spsk sukker

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læg de tørrede svampe i blød i min. 1 time. Hæld udblødningsvandet fra. Hak vandkastanjerne, kinakålen, rejerne og de udblødte svampe. Hak frisk ingefær og forårsløg fint. Rør det hakkede kød sejt med salt og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør farsen glat. Fordel fyldet på dejpladerne og form dem i runde små bidder. Toppen skal være uden dej. Damp din shao mai i ca. 5-6 minutter.

Drik te til maden som de gør i KinaDampet rejedumpling Xia Jiao