Desserter og kager

Asiatisk ravioli med sommerbær, mascarpone og sprødt myslidrys

Du kender rispapir fra friske forårsruller med rejer osv., men det har en pikant konsistens til en frisk sommerdessert, og så ser desserten ret avanceret ud.
af Carsten Kyster, Foto: Columbus Leth 16.07.2013

Sommermad - dessert

4 personer

4 stk. rispapir, ca. 20 cm i diameter*
1 lime
100 g mascarpone
1 spsk flormelis
50 g jordbær
50 g hindbær
50 g blåbær
2 stængler verbena eller mynte
2 spsk æblesirup
½ l vaniljeis

Myslidrys:
100 g el
50 g mysli
70 g smør
2 tsk lakridspulver

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Myslidrys - sådan laver du den:
Hæld alle ingredienserne til myslidrysset i en skål, og rør det godt sammen, så det ligner en brødkrumme. Spred det ud på en bageplade med bagepapir og bag det ved 185° i 15-20 min., indtil myslien bliver gylden og sprød. Køl det ned på pladen, og smuldr til drys.

Ravioli:
Riv skallen af limen fint, og pres saften derfra. Hæld skal og saft i en skål, og rør forsigtigt sammen med
mascarpone og flormelis, og fyld så massen i en lille sprøjtepose. Vask bærrene, og skær jordbær i mindre stykker. Dyp et stykke rispapir i koldt vand i ca. 15-20 sek., tag det op, og læg det på en på en tallerken. Gentag processen, og læg rispapirstykkerne på hver sin tallerken. Lav en masse små dutter eller streger med mascarponecremen på rispapiret, og fordel bærrene ovenpå. Fold ca. 1/3 af rispapiret hen over sig selv, så det ligner en ravioli, og drys med mysli og mynte. Server med en god vaniljeis.

*Du kan købe rispapir i de fleste velsassorterede supermarkeder og hos asiatiske købmænd.

Find mere inspiration til sommermad til gæsterne i galleriet nedenfor.