Desserter og kager

Bagt yoghurtkage

Kagen er mild i smagen og har en luftig tekstur. Den skal nydes iskold og er bedst dagen derpå.
af Kille Enna / Foto: Kille Enna 9.05.2009

100 g blødt smør
125 g lyst rørsukker (hold 1 spsk tilbage)
fintreven skal af ½ citron
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk skåret lakridsrod
6 hele kardemommekapsler
strejf af flagesalt
5 æg, delt i blommer og hvider
400 g drænet yoghurt 10 pct.
70 g hvedemel, sigtet
1½ tsk bagepulver
evt. lidt flormelis til drys

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Citron

Frisk, ren citron kan give liv til et beskedent glas postevand eller en sommerlimonade. Og så sætter den på elegant vis koldskål og citronfromage på plads.
Læs mere om Kille Ennas passion for citroner

Pisk smør og rørsukker sammen og tilsæt citronskal og -saft. Hæld lakridsrod, kardemommekapsler, salt og 1 spsk rørsukker i en elektrisk kaffemølle og blend til der opstår noget, der minder om flormelis. Hæld krydderierne samt et strejf flagesalt i dejen og rør rundt.
Tilsæt æggeblommerne lidt efter lidt - gem hviderne. Tilsæt yoghurt lidt efter lidt. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en lille skål og vend forsigtig i dejen. Pisk hviderne meget stive, og vend halvdelen forsigtigt i dejen, indtil dej og hvider er grundigt blandet. Tilsæt resten af æggehviderne og bland igen.
Hæld dejen i en kageform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Stil kagen ind i en kold ovn og skru op på 150°. Bag kagen i 45-60 min. Kagen er færdig, når der kan stikkes en nål ned i den, og den kommer op uden dej på. Vær lidt på vagt, for hvis denne kage får for meget, smager den ikke godt, og teksturen er ingenting værd. Afkøl kagen helt og opbevar den i køleskabet.
Server evt. med en ikke alt for sød rabarberkompot. Og vil du gerne opleve endnu mere syrlighed, så server kagen med et glas varmt citron pressé.