Desserter og kager

Birkessnegle med æble

Søde snegle vækker evig begejstring hos alle med en sød tand. I disse sprøde birkessnegle har vi dog udskiftet den sædvanlige kanelremonce med cremet æblefyld, og det er et sødt hit! Få opskriften her!
af Susanne Palmqvist / Foto: Anders Schønnemann 13.10.2015
birkessnegle

Forandring fryder - også når det kommer til søde bagefavoritter. Derfor har vi eksperimenteret lidt med vores alle sammens kanelsnegle, og resultatet er en ny, dejlig variant med søde æbler og frisk citron. Perfekt til kagebordet!

Vild med snegle? Prøv vores italienske julesnegle!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Birkessnegle med æble

(12-14 stk.)

Det skal du bruge til birkessnegle med æble:

Dej:

  • 250 g hvedemel
  • 85 g koldt smør
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. (rør)sukker
  • 25 g gær (½ pakke)
  • 3 spsk. blå birkes
  • 1 lille æg

Fyld:

  • 90 g blødt smør
  • 90 g (rør)sukker
  • fintrevet skal af 1 økocitron
  • 2 syrlige æbler
  • 1 spsk. majsstivelse
  • æg til pensling

Glasur:

  • 3 spsk. flormelis
  • ca. 2 tsk. citronsaft + kogende
  • vand
  • evt. lidt fintrevet citronskal

Lyst til mere? Små sunde kager med krydderier!

Sådan laver du birkessnegle med æble:

  1. Hak mel og smør sammen, til det er grynet. Lun mælken til lillefingervarmt, og rør sukker og gær ud i mælken. Kom birkesene i, og lad det stå i 15 minutter. Lav en fordybning i melet, kom æg og gærvæske i, og rør hurtigt dejen sammen.
  2. Ælt den let på bordet med lidt mel på hænderne. Lad den hæve tildækket i ½ time. Rør smør, sukker og citronskal blødt. Rul dejen ud på et melstrøet bord til en aflang firkant.
  3. Fordel remoncen på, knap til kanten. Skræl og riv æblerne henover, og drys med majsstivelse.
  4. Pensl kanterne med æg, og rul dejen stramt sammen på den lange led (til store snegle: på den korte led!). Skær dejen ud i 2 cm tykke skiver. Læg dem på bagepapir på en plade, og lad dem efterhæve i 25 minutter.
  5. Pensl kanterne med æg, og bag dem i en 210° varm ovn i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist. Rør en fast, syrlig glasur, og kom den på.

Tip! De er lidt sarte, når de kommer ud af ovnen, men fyldet sætter sig, når de har kølet lidt af.