Desserter og kager

Chokoladekage - lavakage

Chokoladekage i hjerteform med en kugle sorbet eller flødeis i midten fra chokoladebloggeren Chocolat.dk
af Maja Ambeck Vase Fotos Maja Ambeck Vase, chocolat.dk 27.02.2013
Chokoladekage

En chokoladekage i hjerteform og meget gerne med en kugle syrlig sorbet eller vanilje flødeis til.

Kagen skal serveres lun, men kan med fordel laves i forvejen. Få minutters opmærksomhed i ovnen er det eneste, de kræver. Til gengæld skal du være 100 % opmærksom dér. Kunsten ligger nemlig i, at kagerne tages ud, når de er faste i formen, men flydende indeni.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Gem et stykke Amedei 70% i midten af hjerterne. Det kan absolut anbefales!

Chokoladekager - det skal du bruge

3 små hjertekager

50 g Amedei Toscano Black 70 % eller anden mørk chokolade
50 g smør
30 g sukker
20 g mel
en knivspids vaniljekorn
en knivspids havsalt
50 g pasteuriserede æggeblommer
25 g pasteuriserede æggehvider
15 g Amedei Toscano Black 70 % eller anden mørk chokolade
Usaltede pistacienødder og havsalt til pynt

Chokoladekager - sådan laver du dem

Hak de 50 g chokolade fint. Smelt hakket chokolade og smør over vandbad. Tag det af vandbadet, og rør sukker og vanilje i. Sigt mel i. Rør æggeblommer og -hvider i. Fyld dejen i ramekin-forme - smurt med lidt smør og med et rundt stykke bagepapir i bunden. Stik et stykke chokolade ned i midten.

Opbevar dem i køleskabet indtil kort tid før desserten skal serveres. Bag dem ved 200 grader i cirka 8 min. (De skal være skælvende indeni.) Pynt med pistacienødder og havsalt, og server straks. Gerne og helst med en kugle is.

Bliv inspireret til at lave dine egne desserter, is og kager med chokolade, og gør dit køkken til dit chokoladeværksted - besøg Chocolat.dk

Chokolade - få ideer til andre opskrifter med chokolade i galleriet nedenfor.