Desserter
Desserter og kager
Chokolademousse med After Eight
Lav en lækker chokolademousse med After Eight og marshmallows, og servér den i en fin kop. Få opskriften på den mundlækre mousse her!
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann
4.08.2014
Servér en overraskende lækkerhed efter hovedretten i form af denne cremede chokolademousse med After Eight. Her er den gammel klassiker nyfortolket i en vanedannende smagsoplevelse toppet med søde minimarshmallows.
Læs også: Lav lækker caffe latte på under 1 minut!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til din chokolademousse med After Eight:
6 portioner
- 3 dl mælk
- 1 dl fløde
- ½ dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ dl kakao
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2-3 dråber mynteessens
- 50 g mørk chokolade, 70 %
- 1 spsk maizena
- ½ dl kold kaffe
- 1 spsk revet mørk chokolade
- 150 g minimarshmallows
Prøv også opskriften: Hindbærkage uden mel
Fremgangsmåde:
- Rør mælk, fløde, sukker, vaniljesukker, kakao og æggeblommer sammen i en gryde, inden den sættes over varmen.
- Hak chokoladen, og stil den til side.
- Opløs maizenaen i den afkølede kaffe, og hæld den derpå i gryden sammen med mælkeblandingen. Varm gryden op, og pisk godt, til cremen begynder at tykne.
- Sluk for gryden, og tilsæt den hakkede chokolade og mynteessens, rør godt, til chokoladen er smeltet helt. Hæld chokoladecremen i 6 fine kopper, og sæt dem i køleskabet, til de er helt kolde.
- Server chokolademoussen pyntet med marshmallows og revet chokolade.