Desserter

Chokolademousse med hindbær - fløjlsblød dessert

Den klassiske dessert, chokolademousse, er her i de fineste feminine klæder og med et velsmagende tvist. Den fløjlsbløde mousse tager sig godt ud på bordet til nytår!
af Maja Vase. 26.12.2016 Foto: Columbus Leth.

En smagsgod chokolademousse, der ligner en klassisk chokolademousse på en prik, men overrasker med strejf af hindbær og en lækker luftig konsistens. Du stopper ikke, før skålen er tom!

Det skal du bruge til chokolademousse med hindbær:

Opskriften er til seks personer.
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 70 g sukker
  • Ca. 40-50 g hindbær
  • 120 g mørk chokolade •
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk. sukker
Pynt:
  • 50 g mørk chokolade
  • Evt. spiselige blomster, fx violer eller stedmoderblomster

Prøv også: Magisk chokoladetærte med guldstøv

Sådan laver du chokolademousse med hindbær:

  1. Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps i en skål.
  2. Mos hindbærrene til en puré med en gaffel, og pres den gennem en si, så du ikke får kernerne med.
  3. Pisk hindbærpuréen i æggesnapsen.
  4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og pisk den i æggesnapsen.
  5. Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker, og vend dem forsigtigt i.
  6. Fordel moussen i små glas eller skåle, og sæt dem i køleskabet et par timer eller natten over.
  7. Pynt med hakket chokolade og friske blomsterblade inden servering.

FÅ MANGE FLERE SMAGSGODE OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER MED ISABELLAS!