Desserter
Desserter
Chokolademousse med hindbær - fløjlsblød dessert
Den klassiske dessert, chokolademousse, er her i de fineste feminine klæder og med et velsmagende tvist. Den fløjlsbløde mousse tager sig godt ud på bordet til nytår!
af Maja Vase.
26.12.2016
Foto: Columbus Leth.
En smagsgod chokolademousse, der ligner en klassisk chokolademousse på en prik, men overrasker med strejf af hindbær og en lækker luftig konsistens. Du stopper ikke, før skålen er tom!
Det skal du bruge til chokolademousse med hindbær:
Opskriften er til seks personer.- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 70 g sukker
- Ca. 40-50 g hindbær
- 120 g mørk chokolade •
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 1 spsk. sukker
- 50 g mørk chokolade
- Evt. spiselige blomster, fx violer eller stedmoderblomster
Prøv også: Magisk chokoladetærte med guldstøv
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du chokolademousse med hindbær:
- Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps i en skål.
- Mos hindbærrene til en puré med en gaffel, og pres den gennem en si, så du ikke får kernerne med.
- Pisk hindbærpuréen i æggesnapsen.
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og pisk den i æggesnapsen.
- Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker, og vend dem forsigtigt i.
- Fordel moussen i små glas eller skåle, og sæt dem i køleskabet et par timer eller natten over.
- Pynt med hakket chokolade og friske blomsterblade inden servering.
FÅ MANGE FLERE SMAGSGODE OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER MED ISABELLAS!