Desserter og kager

Chokoladepleskner med appelsin

Du kan selv forsøge dig som chokolatier med disse opskrifter som Henrik Konnerup står bag.
af Connie Mikkelsen, Foto: Skovdal og Skovdal og Evan Frederiksen 2.11.2009

Hos Konnerup & Co. på Sydfyn udvikler chokolatier Henrik Konnerup chokolade fra bunden med både eksotiske og lokale råvarer. De udsøgte bidder bliver overtrukket med hans egen specialfremstillede Valhrona-chokolade direkte fra den franske fabrik. Du kan selv forsøge dig som chokolatier med disse opskrifter som Henrik Konnerup står bag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I opskrifterne har chocolatier Henrik Konnerup brugt sin egen specialfremstillede Valhrona-chokolade, den såkaldte Konnerup 66 pct. Køb den som råvare i onlinebutikken www.konnerup-co.dk. Du kan selvfølgelig også bruge andre mørke chokolader af god kvalitet.

Læs interviewet med chokolatier Henrik Konnerup her.

Opskrift på chokoladepleskner med appelsin

100 g mørk chokolade
100 g kandiseret pomerans eller hjemmesyltet appelsinskal
5 g hele nelliker

Sådan gør du:
Denne umiddelbart lette opskrift kræver lidt forberedelse.

- Læg de hele nelliker i en morter og stød til et fi nt pulver. Der kan også bruges en blender.
- Sigt nellikerne til det herligste pulver, og julestemningen vil med garanti brede sig til stuerne.
- Skær den kandiserede pomerans i små terninger. Alternativt kan man selv lave syltede appelsinskaller:
- Skræl en økologisk appelsin med en kartoffelskræller.
- Skær herefter skallerne ud i ultratynde strimler og giv dem et opkog i vand. Sigt vandet fra.

Prøv de andre chokolade-opskrifter fra Konnerup & Co: