Desserter og kager

Crumble med hindbær og blåbær

Crumble med blåbær og hindbær er en nem opskrift på en crumble, der kan bages om morgenen og serveres til eftermiddagskaffen med friske bær og flødeskum.
af Camilla Zarah Lawes og Louisa Lorang, Foto: Anders Schønnemann og Lars Ranek 26.07.2012

Crumble til 4 personer

Crumble med blåbær og hindbær:
250 g blåbær
250 g hindbær
50 g mandler
1 dl mel
1 dl havregryn
1 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
75 g smør

Tilbehør til crumble:
¼ liter fløde
flere bær

Crumble med hindbær og blåbær: Skyl forsigtigt hindbær og blåbær, tør dem på et stykke køkkenrulle, og fyld dem i 4 små tærteforme. Hak mandlerne, og bland dem med mel, havregryn, sukker, vaniljesukker, kardemomme, salt og smør, til det har konsistens som brødkrummer - crumble. Fordel crumblemassen oven på blåbærrene og hindbærrene, og bag dine crumbles ved 175° i 20-25 min., eller til din crumble er sprød ovenpå, og bærrene bobler indeni.
Pisk fløden til skum. Server crumbles med hindbær og blåbær lune eller ved stuetemperatur pyntet med friske bær og med flødeskum til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tip om crumble: Du kan lave crumble med alle mulige slags bær og frugt. Hvis du vælger mere sure bær, så vend dem med lidt sukker.

Få flere opskrifter med sommerens bær:

Tærte med jordbær og chokolade Is med bær og tuiles med kakao