Desserter
Desserter og kager
De bedste opskrifter på hjemmelavet is
Alt bliver bedre med hjemmelavet is, så her har du 3 uimodståelige opskrifter på nem hjemmelavet is med og uden ismaskine.
Christine Agertoft / Opskrifter: "Vild med is" af Elisabeth Johansson, Mikkel Karstad / Foto: Line Kay, Anna Kern, Anders Schønnemann
19.01.2017
Kast dig ud i et hyggeligt projekt, og lav hjemmelavet is til dig selv og dine gæster. Vi har samlet 3 af de bedste opskrifter, som du både kan lave med og uden ismaskine. Se dem her ...
Se også: 12 opskrifter på hjemmelavet is
#1: Nem opskrift på hjemmelavet is uden ismaskine
Det skal du bruge til hjemmelavet is uden ismaskine:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- ½ l piskefløde
- Korn fra en vanillestang
- 1 dåse kondenseret mælk
Sådan laver du hjemmelavet is uden ismaskine:
- Hæld den kondenserede mælk i en skål sammen med vanillekornene.
- Pisk godt igennem, så vanillen fordeler sig. Pisk fløden stiv og bland forsigtigt med den kondenserede mælk indtil du får en jævn masse.
- Hæld det hele i en plastboks og stil den i fryseren i 5-7 timer.
#2: Hjemmelavet is med nutella uden ismaskine
Det skal du bruge til nutella-is:
- 1 dl hasselnødder, ca. 60 g
- 5 dl piskefløde
- 5 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 spsk + 4 spsk nutella
Sådan laver du nutella-is:
- Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skallerne begynder at blive brune og revner. Hæld nødderne i et rent viskestykke, og gnid skallerne af. Hak halvdelen groft.
- Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt 4 spsk nutella, og pisk til massen bliver jævn. Vend flødeskummet i.
- Beklæd en 2-liters terrine- eller sandkageform med husholdningsfilm. Hæld halvdelen af massen i.
- Varm resten af nutellaen i mikroovnen, til den er lunken og lidt mindre tyktflydende. Læg halvdelen af nutellaen i som striber, og drys de hakkede nødder over. Hæld resten af isen i, og hæld det sidste nutella på i dekorative striber, drys de hele hasselnødder ud over.
- Sæt formen i fryseren i mindst 5-6 timer. Skær isen i skiver eller stykker, og server eventuelt med friske bær.
#3: Hjemmelavet is med jordbær
Det skal du bruge til jordbær-sorbet:
- 500 g friske jordbær (frosne kan også bruges)
- 1 l vand
- 200 g rørsukker
- ½ vaniljestang
- 10 hele sorte peberkorn
- fintrevet skal og saft af 2 usprøjtede citroner
- Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og kun hvis de er snavsede. Nip de grønne haser af. Jordbær suger vand til sig, og det forstærkes, hvis du skyller dem, efter at blomsten er fjernet. Halvér jordbærrene, og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker, vaniljekorn og -stang samt peberkorn. Kog det hele op, og lad det koge i 3-4 minutter.
- Tag gryden af varmen, og smag til med fintrevet citronskal og citronsaft. Lad jordbærlagen trække i 20 min. Blend lagen, og sigt den igennem en grovmasket sigte, så der kommer lidt af jordbærkødet med igennem. Afkøl sorbetlagen helt i køleskabet, hæld den i en ismaskine, og kør den til sorbet.
- Fyld den færdige sorbet i en plastikboks, og sæt den i fryseren, hvor den kan holde sin cremede konsistens i 3-4 dage. Hvis sorbeten står længere, begynder den at danne store iskrystaller og blive hård og lidt trist at spise. Skulle det ske, så smelt sorbeten, og frys den på ny i ismaskinen. Har du ikke en ismaskine, så frys isen i fryseren, og rør løbende under indfrysningen.
LÆS OGSÅ: Hjemmelavet is a la Mette Blomsterberg